godmorgon!

God morgon, har nyss ätit frukost. Riktigt mys, mickis syster och jag!:)
Igår hände inte så mycket utöver det jag berättade att jag skulle göra..

Gårdagen: Innan hoppträningen gick jag och borsta korall, hon var på riktigt myshumör så jag stod där ett bra tag! När jag hade borstat klart gick jag till ridskolestallet, hoppträning på schemat!
Vi hoppade för Evelina, en vikare! Hon var bra och gick igenom väldigt noga, men ingen är bättre än vår Erica ;)
Hoppade Laura igen, gick inte alls lika bra som det brukar och vi var inte helt syncade.. men men, vi kom ver alla hinder snyggt, utan några konstiga språng osv. Så överlag gick det helt okej ;)

Efter gick jag och korall på promenad i solnedgången, romantiskt I know ;)
Vi gick ca 30 min, hon tyckte nog det var skönt att sträcka på sig. När jag hade gått klart tvättade jag såret och fixade klart för kvällen. Jag vill somna och vakna när ponnyn är bra igen, orkar verkligen inte en till skada.. svårt att hålla tårarna borta kan jag säga!<3

Nu ska jag snart byta om till ridkläder och bege mig mot sterk. Korall och disney övernattning står på schemat.
Får se om jag longerar korall idag, eller om jag bara går en promenad :)

Skriver mer senare ikväll, höörs!

fullspäckad kväll!

som rubriken säger!

ska börja packa nu, sen ta bussen till kolbäck. byta där och sen hoppa av vid markan och fika med Lisa, moa, maria och jennifer tror jag!:) trevliiigt! sen åka vidare till sterk och ta hand om lilla prinsessan <3 klockan sex är det hoppträning och efter den ska jag hem till mickis på tjejkväll!

hua vilken dag!

måste packa nu.. tar med kameran och bloggar mer ikväll!




off to school..

till skolan nu, börjar 9.05 och slutar 12.05 ;) sen PÅSKLOV!

efter skolan ska jag till korall, borstas och fixas. ska även longera eller gå en promenad, energiska lilla ponny!

måste cykla, bloggar mer om hoppträningen ikväll :)


foto av mig på min bästa vän ;)


bloggtävling hos bästa lisa!

Jag är med och tävlar om ett Pannband hos http://tavlingsponni.blogg.se




såå SURT!

åååh, lille skrutt ponnyn har skadat sig igen... troligen rullat på en sten i hagen :( så hon har ett litet sår och är öm i ryggen. hoppas hon blir frisk nu, hade planer för en grym vecka, bla hopptävlingen nästa söndag! snälla bli bra nu..

men men, finns inte så mycket att göra förutom att tvätta, longera mm.




Stan :D

Har tillbringat eftermiddagen i Västerås med världens bästa Elin, kommer lite bilder på det jag handlade senare. Vi gick på stan, jag köpte två tröjor och provade lite jeans. Elin köpte en ursnygg klocka på Ur&Penn, lite avis blev man allt hehe. Sedan köpte jag en take away-sallad på Vivaldi och gick till McDonalds med Elin, och tog sedan tåget hem.

En trevlig eftermiddag blev det, mycket skratt och prat. Nu har jag fixat naglarna, fransk manikyr blev det. Stilrent men snyggt! Nu ska jag kolla på tv en stund, lägger upp bilder på shoppingen sedan.

See ya

om du möter en person utan leende, ge den ditt!



Hoppfilmen ;)


New In!













Vill ni se en ovisad film från hoppträning?

KOMMENTERA ISÅFALL!




Kvällens kvar att göra..

Kvällens kvar att göra..

  • Fixa fransk manikyr
  • Blogga om vad jag köpte
  • Kolla de två missade bb avsnitten..

 


Gårdagens ridpass!

 

Tränade markarbete och små kryss igår på korall. Hon va super duktig flöt på och verkligen ansträngde sig! (kommer film ikv, håll utkik). I slutet när jag galopperade av henne lät jag henne i gå en låg form, hon va grym och verkligen bar sig!:)

När vi var klara skrittade jag,erika,emelie och johanna ut. haha fega hästar...




Thaaa school!

Sitter i skolan och har so, måste snart börja göra mitt power point skit grej ;)

Idag ska jag träffa maria efter skolan, stan och mat mys <3

kan inte bli bättre eftersom jag behöver det!




Låttips

Lyssna på texten, riktigt grym!



Joggingtur next up!

Nu har jag äntligen pluggat klart! Ska nu bege mig ut på en joggingtur med lite bra musik i öronen och rensa tankarna lite. Sen kolla på house eller läsa hungerspelen, har inte bestämt mig än. detta blir i alla fall sista inlägget för mig idag.



Tschüs!



Plugg, plugg...

Hello, skolan idag har flytit på bra. Inget speciellt hände väl direkt, Och bara korta lektioner på eftermiddagen. Nu är jag hemma och hela kvällen ska ägnas åt repetionshäftet i matte. Har prov imorgon. Och om det blir tid över ska jag skriva bokrecension på hungerspelen. Tänkte hålla på till kl 8-9 ungefär, så jag bloggar senare.

Jag har förövrigt fått tag på andra Hungerspel boken. Så lite läsning blir det nog också. En ganska tråkig eftermiddag för min del, men ska förmodligen till stan med Elin i morgon så det jämnar ut sig i alla fall ;)



Skola!

Jag sitter i skolan just nu, har snart mentortid. Ikväll ska jag plugga, så inget stall för mig ikväll. Matteprov imorrn. Bloggar mer ikväll



Kram

Dagens ridpass!



Idag på min vanliga lektion red jag Arena, valack född 2006, så han är ganska ung. Han är väldigt stor, över 170 säkert, och väldigt lång hals och långa ben. Vi red först på fykanten och jobbade dem i skritt, att man kunde vända med raka hästar i hörnen och så småning om varva med bakdelsvänding. I början kändes allt väldigt stort, men jag hittade knapparna efter ett tag och sedan flöt det på. Men man fick jobba väldigt mycket för att rida ihop honom, hej träningsverk, imorrn syns vi igen...

Sedan fortsatte vi rida på volter, ställa inåt, utåt, tagen bakdel och ställa utåt och flytta undan.  Det passade väldigt bra för mig som satt på en ny häst. Galoppen var också väldigt stor, och han har lätt för att byta så ibland blev det lite missförstånd och fel galopp men det fixade sig. Väldigt nöjd för att vara första gången, men det känns i magen nu vill jag lova. Men då vet man att man har ansträngt sig i alla fall ;) Hoppas på att få fortsätta med honom nästa vecka!

Bild från Sterks hemsida.



Gårdagens ridpass

Gårdagens


Igår
var det UA-ridning. Jag hade Gladys och är nöjd med ridpasset. Gladys är väldigt märrig av sig så det gäller att vara konsekvent och verkligen visa vad man vill! Det blev bara en liten diskussion på framridningen när vi red på volterna och jag skulle ställa igenom så kickade hon lite, men det gick över rätt fort. Så när vi väl kom överens blev hon fin.

Själva övningen var framdelsvändning, och vi skulle vända från långsidan, in mot meddellinjen, göra en framdelsvänding helt om och sedan ut på spåret igen. På den andra sidan jobbade vi självständigt, flyttade undan, övergångar och tempoväxlingar. Jag tycker att det gick bra, man fick passa så att hon inte blev för snabb in i vändnigen, men annars fin. Tyckte att allt lösgörande gav resultat och hon blev mjuk och verkligen bjöd ordentligt på slutet. Så jag är nöjd, tycker att det är roligt att rida hästar som Gladys, man lär sig att vara konsekvent i sin ridning och det är viktigt, och nyttigt tycker jag.


Teenagepost!


















Sterk nästa!

Jag har precis som Elin varit tävlingsfadder idag, åt tre söta barn som red på Julius. Tjejerna red bra och Julius skötte sig super! Efter det fikade jag med Johanna i solen utanför cafeterian, och man kunde sitta i T-shirt, underbart!

Nu ska jag snart byta om och åka tillbaka till stallet, UA-ridning står på schemat, har varit hemma och ätit och råkade somna på soffan i en timme, hehe... Men nu är jag pigg och glag igen ;)

Skriver om ridpasset ikväll! :D

06.30

Stod klockan på i morse!

Sterk stod på schemat, tävlingsfadder till små söta barn på cavalettiplätten!
Hade Lilleskutt, så jag kände mig som hemma. Astrid och Korall var även med, gick felfria båda 40 och 70cm, riktigt duktiga!

Fick även hoppa upp på en liten busig b-ponny som inte ville det ryttaren ville!:) Lite ridning sen gick den super, red banan 3 ggr med den och allt flöt på! Duktiga ponnyplutt!

Nu sitter jag hemma och ska snart åka till sterk.. igen!

Insåg nu att jag måste byta om, skriver mer ikväll!:)




Ridning

GÅRDAGENS



Red ut korall i hoppsadeln. Vi tränade på att galoppera lungt på åsen och skritta i alla backar. Red många vändor upp och ner för att stärka henne :) Riktigt härlig ponny som går med på allt man gör, verkligen litar på en!

Red tillbaka till paddocken sen, tränade galopp volter. Asså den härliga känslan som uppstår när man bara tar tyglarna, sitter ner i galoppen och rider medans ponnyn verkligen bär sig själv och frustar. HÄRLIGT!


bild från arkivet.


Home again

Nu är jag hemma, och bion var grym! Jag tycker verkligen att filmen kan mäta sig med boken, även om boken var bättre, men filmen var riktigt bra gjord! Den måste ni se! Vi hade guldstolar också, och det gjorde inte saken sämre ;)

Innan bion så lunchade jag och Moa på vivaldi, och Lisa och Jennifer på McDonalds, som vanligt kan vi inte bestämma oss och delar på oss.

Jag köpte lite nagellack på cubus också(måste verligen sluta...) och nu gör jag fransk manikyr, har ingen aning om hur det blir med det får vi väl se ;) Sedan ska jag kolla på gladiatorerna. ;)




som alla andra dagar :)


Pessoabett?

Vad tycker ni om pessoa bett?



Jag har hittat en text jag tänkte att jag publicerar här, så alla kan läsa den.

Pessoabettet ger inte hävstångsverkan som många påstår, då pessoabettet är ett hissbett. För att få ut en hävstångsverkan måste bettet ha något som stoppar förhållningen från ryttarens hand, exempelvis en kedja.
Vid en förhållning med ett delat pessoabett trycks bettet ihop och ger den omtalade nötknäppareffekten mot hästens gomtak, samtidigt som bettet trycks uppåt mot hästens tänder. När detta sker kan hästen få skador på gomtak, tänder och inte minst mungipor, förutom trycket och friktionen är nypskador väldigt vanliga då mundelen förflyttas långt på bettringen. Pessoabettet ger även gageffekt, trycker i nacken, när detta sker vill hästen sänka sitt huvud för att undvika obehaget i nacken, men samtidigt vill hästen höja sitt huvud för att undkomma smärtan som uppstår i munnen. Bettet ger dubbla signaler och skapar frustration hos hästen!

Många tycker att pessoabettet är ett snällt bett då det saknar "hemskheter" som kedjor och liknande som pelhambett och kimblewick/jaktkandar har, men det är snarare tvärtom! Tack vare kedjan hindras ryttaren från att dra för mycket, det gör inte ett pessoabett, där kan ryttaren dra hur mycket som helst.

Pelhambett har oftast (ska vara!) odelade mundelar och är konstruerat för att ridas med två tyglar. Fördelen är att man inte behöver "koppla in" stången förrens man medvetet gör det valet. Därimellan har det samma effekt som ett odelat tränsbett. Pelham med delta är inte optimalt, då är jaktkandaret ett bättre alternativ om man vill ha endast en tygel i handen. Stångbett ska användas med korrekt spänd kinnkedja alt läderrem om hästen är känslig och endast ihop med engelsk nosgrimma.

Många tror att deras häst fungerar jättebra på pessoabett för att hästen inte protesterar(!), det beror på de dubbla signalerna, hästen kan inte säga ifrån! Istället vänjer sig hästarna vid att vika in näsan, släppa kontakten med bettet så att de upplevs som mjuka i munnen, bli framtunga och springa så "vackert" på tygeln som många orutinerade säger, de som inte riktigt förstått det hela med hur hästen arbetar när den går i form. Hästar som rids på pessoabett har oftast bakbenen fortfarande kvar hemma i stallet som man brukar säga. Man brukar även kunna märka av en förändring i gångarterna, de blir mer "trippigare" i steget. Många hästar springer även och gapar med pessoabettet, många väljer då att dra åt nosgrimman lite extra och därmed dölja problemet istället för att lösa det!

Vid ridning vill man kunna ge hästen en snabb belöning när den gör rätt, som att släppa lite på innertygeln och ge hästen en eftergift. Med ett pessoabett går inte det, eftersom bettet är överrörligt. För att kunna ge eftergift måste man därför släppa ut tyglarna helt och hållet och då tappar man allt.

Använder du pessoabett, ta en funderare över varför du gör det, vad du får ut av det och fundera på en förändring! Skona din häst från pessoabettets hemska verkan, jag lovar - din ridning kan garanterat förbättras om du byter bett!



Jag håller inte riktigt med,
jag vet redan allt det här. Men om en häst går bättre med ett bett tycker jag att man ska köra på det. Tex korall, hon blir väldigt pigg i hoppningen när det blir lite högre, men om jag rider med pessoan blir hon faktiskt lugnare än med hennes tre delade eggbett. Korall blir väldigt stark och "dragig" så jag tycker faktiskt att det är bättre med pessoan eftersom jag kan göra mindre hjälper där ist för att behöva ta några gånger hårt!

Det här var min åsikt, skriv gärna er!




If you can't get somebody out of your head, they're supposed to be there.






You only know me when you need me..









Korall 20/3-12



Hann inte skriva hur det gick på träningen med korall i tisdags.

Hon var helt okoncentrerad så det finns inte.. Vi red mycket volter, öppna, sluta, bakdelsvändningar osv för att försöka få henne lugn och inte så stressad.
Stundtals blev hon så irriterad på mig så hon bytte galopp hej vilt ;)
Vi har kommit fram till att jag ska skritta 30 min innan jag börjar rida, så hon hinner gå "av" sig lite innan man börjar. För det är oftast efter ca 40 min hon börjar bli "användbar", innan bara springer hon..


Men men, bara ta nya tag! Världen går inte under för att man har en Limited edition ponny ;)


Det är inte pinsamt att gråta för en tjej. Det är pinsamt att få en tjej att gråta.

Idag går dessa bra låtar på repris!











The Town!

Snart ska jag ta bussen till stan, möta upp syster och sen byta buss och åka till Erikslund! Hämta upp lilla söta ida på vägen :)

Var nere på satan i onsdags, skulle kolla efter jacka. dock fanns den bara i storlek 40.. och jag har typ 34..



GIVE ME!




Tjabba nu är jag här ännu en gång!! ^^

Ja nu är jag här igen. LISA FAGER in the house! (http://tavlingsponni.blogg.se)
Jag har gjort kategorier åt Maria och Elin och jag hoppas att dom sköter det så jag slipper skälla på dom... höhö! Just nu har jag rast och sen efter det ska vi ha Träslöjd... inte så kul. Ikväll är det ridning som gäller för mig och lilla Jennifer. Imorgon bär det av till Västerås med Moa, Jennifer och Maria, vi ska kolla på HUNGERSPELEN. LÄNGTAR!

Skola

Jag sitter i skolan nu, börjar HK:n snart, slutar sen. Ikväll ska jag inte göra nå speciellt, vila upp mig lite, kan fortfarande knappt äta, så jag är inte så pigg för tillfället. Imorrn är det jobbb till 12.00 och sedan ska vi på Hunger Games! Ska bli så himla kul. Boken var jättebra så jag hoppas att filmen är det också!

Bloggar senare!


Toffsar eller inte?

Funderar på hur korall ska ha manen på hopptävligen.. Funderar på "toffsar" eller vanligt?

KOMMENTERA GÄRNA!




Tävlings outfit!




Debut 8/4!

Som sagt, jag och Korall är anmälda till vår första hopp "tävling". En klubbtävling, först en clear round på 70 cm därefter en tidshoppning på 80 cm :)
Jag är så sjukt taggad så det finns inte!
Vi satsar på en fin runda, jämn galopp och såklart inga pet :)

Slänger in en planerad outfit inom kort!




Hunger Games

Har precis läst ut hungerspelen, och längar tills jag ska se filmen. Det känns som att filmen kommer vara riktigt bra! Och det sägs ju att den kommer dra in mer pengar än twiligt, så förväntningarna är höga!




Vad gör man inte när man har tråkigt?

Och nu laggar blogg.se , går inte att lägga in bilder...

Men men, nu kollar jag på Klara filmen, den där om hästar;)

Haha vilket liv...

Hemma och har migrän btw!


5 saker..

  • Jag gillar inte okontrollerade situationer, tex när man åker skidor och helt plötsligt går det lite för fort.
  • Jag gillar att ta kort på hästar, men hinner knappt!
  • Jag kan drömma sjukt konstiga drömmar, både bra och dåliga.
  • Jag verkligen vill nolla och få en fin runda med korall, vilket jag hoppas då det inte är så högt för henne!
  • Jag har alltid velat ha ett till syskon tills jag kollade på familjen annorlunda...


bild från arkivet.


some people are meant to fall in love but not meant to be together.


Home

Jag är hemma från skolan idag. Första dagen på hela nian faktist. Jag är sjuk väldigt sällan så man hinner typ glömma bort hur det känns. Visst är jag förkyld ibland, men då går jag till skolan ändå ;)

Känner mig nästan helt som vanligt idag, bara det att jag inte har någon matlust alls, så jag har typ ingen energi eftersom jag inte ätit ordenligt på snart två dygn. Det har mest blivit youghurt, vindruvor och glass. Just nu sitter jag och tuggar i mig några singoallakex.

Ska nog ta och kolla på ett vampire diaries avsnitt, och sedan ska jag duscha, städa och plugga lite. Bloggar mer senare ;)





Och Elin gjorde verkligen min dag igår! Hon kom och överaskade mig med ramlösa, naturgodis och singoalla! Och jag som trodde att hon satt på bussen till Sterk, det är sånt vänner är till för! Du är bäst, glöm aldrig det!





Sjuk...

Har inte precis känt mig fräsch idag, haft ont i magen och när jag kom hem från skolan hade jag 39 graders feber. Inte kul. Vi som hade planerat en superkul dag imorrn och Elin skulle ha sovit här ikväll. Men nu har jag tagit alvedon och får helt enkelt tillbringa kvällen och morgondagen i soffan och sängen. Typiskt när man har studiedag imorrn också.

Kommer nog inte uppdatera mer idag, det händer ju inte så mycket när man är sjuk.


Plugg, plugg, plugg...

Så ser min kväll ut. Försöker plugga samtidigt som man försöker hänga med i en extremt seriös fb-chatt. Det är så mitt liv ser ut. Borde ut och springa men hinner nog inte. Är rädd att det kommer ett beep-test på idrotten snart så man måste hålla sig i form ;) Men som sagt, plugg....

Känner mig inte alls träffad...



Lite bra musik också! Dessa går på repeat på min spotify!









Tyck synd om mig nu..




Vilodag

Gomrgon! Ska snart gå till skolan men bloggar lite innan som vanligt ;) Ikväll blir det ingen ridning för att hästarna har vilodag, så jag bli hemma och pluggar. Hade visst glömt bort tyskaläxan hehe. Ska läsa hungerspelen också, hade tänkt läsa ut den innan filmen.

Stämmer rätt bra ;)


Ses

Äntligen hemma

Nu har jag äntligen kommit hem, hela dagen har det varit fullt upp, först jobb på Sterk 8-12, sedan kom alla syskon hem och så firade vi mamma. Efter det vidare till kusin som också fyllt år och efter det så var det UA-ridning. Så det har varit fullt upp över 12 timmar ;)


Ridningen gick i alla fall super! Jag hade Flamingo, ända ponnyn bland alla storhästar men hon skötte sig jättebra. Hon var pigg och kändes väldigt positiv till allt och tuffade på bra. Vi red bågar utmed långsidorna och fokuserade mycket på ställning och även mycket på sitsen. Med tanke på att det var så länge sedan jag red henne så är jag verkligen nöjd! Känns super inför påskhoppet. Bästa ponnyskrutt!

Älskar den här bilden på henne, så sööt!



Tidsinställt

Just nu är jag på Sterk och jobbar, jobbar till tolv och sedan när jag kommer hem får vi gäster för att mamma har fyllt år, så uppdateringen blir nog inte på topp för mig heller idag. Har inte hunnit fixa några tidsinställda heller, that's life. Men försöker slänga in ett inlägg ikväll!

Världens bästa hoppgrupp!! Julia saknas dock på bilden ;)

Hare bra!

Romme!

Sitter påväg till romme nu! grymt!
Hoppas alla får en bra dag, kommer inte hinna blogga så mycket ;)




Mot Romme!

Nu är jag klar fixad och snart bär det av. Hinner dock inte blogga så mycket idag, lovar att göra bättre på måndag!:)



jag och fina b-ponnyn malin! världens bästa, jag saknar dig... <3


Rallan rallan!



gud va tvungen att lägga upp den här bilden, sååå söt!
kolla pannluggen lixom!


Dagen










hur fin får man vara?




fin fina benlindor!


pärlan :)



Tack Malin för att du kom och fotade!


teenagerposts





















Rider excuses!




Ni har väl inte glömt?




Tjuvkika från dagen!



Vet att jag måste jobba på min sits, herregud...

Foto: Malin Westergren


Rallan



Idag red jag ute på ute ridbanan, och idag var en sån dag då hon var väldigt o-fokuserad...
Lyssnade knappt på mina hjälper och ville inte jobba där nere!
Men men , det kan inte gå bra alla gånger!:)
Hon är bäst ändå, hur som helst!


Bild från i höstas


Home!

Nu är jag hemma från förläsningen, och jag tycker att det Jennie pratar om är väldigt värt att höra, hon pratar om hur hon har varit mobbad hela grundskolan och hur stallet, hästarna och US har varit hennes räddning. Hon berättede bland annat om hur alla reste sig och gick så fort hon satte sig vid ett bord i matsalen och hur de andra eleverna röstade fram henne som luciakandidat för att djävlas, men att hon aldrig blivit slagen eller liknande utan bara blivit utsatt för psykisk mobbing. Efter föreläsningen stannade vi kvar och pratade lite med alla som var där och cyklade sedan hem.

Jag känner mig faktist riktigt duktig, har cyklat till och från Sterk idag, blir sammanlagt 2.5 mil. Känns lite i benen nu kan jag lova. Men med trevligt sällskap går allt!

Nu såg jag att Vampire Diaries går på 6:an, så jag ska kolla på det :D

Ses

Ridbyxor

Jag är verkligen i stort behov av nya ridbyxor, har bara två par just för tillfället som jag tycker om att rida i. Ett par blåa och bruna av samma modell från hööks.

Är verkligen sugen på ett par horseliferidbyxor, stilrena men de silvriga dragkedjorna gör att man sticker ut lite. Kommer passa bra ihop med mina Bocaj och min framtida hjälm, planerar att köpa en charles owen Ayr8 någon gång när jag har råd ;) Är det någon som har dessa ridbyxor och vet något om dem?

+


+

= Bra bas till en ny outfit. Och svart går att matcha med allt!


Hoppträning: Lilla Gubben


Igår var det hoppträning med Lilla Gubben igen, vi hoppade trekombination och det gick super, han går som en klocka, ibland är det skönt att hoppa en sådan häst också, även fast jag tycker att det är kul när det blir lite mer spännande ;) Men det gick bra, jag har inget att klaga på precis.

Har änmält mig till påskhoppet på bästa Flamingo! Bästa ponnyskrutt, både förklassen och påskhoppet! 70cm :D
8 april är det! Är det någon som är där och skulle vilja fota skulle det vara jättegullit!

Mot Sterk och föreläsning!

Godmorgon allihopa, eller godmiddag kanske man säger, jag har precis tagit mig upp. Har läst hungerspelen och kollat på 90210 hela morgonen.  Snart ska jag iväg mot Sterk och en föreläsning för Jennie Fillman, har lyssnat på henne en gång innan och vet att hon är riktigt grym. Jag och Mickis cyklar dit kl 13.00, kommer nog hem till kl 18.00 ungefär skulle jag tippa på, bloggar då! :D



Morgondagens Outfit!

Promgram träning med Emelie i morgon, sen fotas av malin!


+ dressyrsadeln såklart ;)


Hoppträning med Laura!



Fick chansen att rida fina unghästen Laura igen! Kan inte säga något annat än att hon är en stjärna!
Vi hoppade tre kombination, gick galant! Fortsatte med hinder på böjt spår, gick galant även det! Sist hoppade vi ettplank med koner under, som allt annat gick det super!
Härligt när hon verkligen bjuder på sig själv och verkligen vill!

Film kommer senare, troligen i morgon!


115..

Sitter på bussen påväg till sterk nu, kör gulbil med julia..
ska rida korall lite innan hoppträningen :)
Bloggar mer ikväll :)

/elin


Dagens...

Dagens vill ha: Ett nytt tävlings schabrak..
Dagens se fram emot: Hoppträningen ikväll, och att malin fotar i morgon :)
Dagens favorit: Min röda kingsland jacka
Dagens funderingar: Hur jag ska ha håret.. riktigt I-landsprobelm..
Dagens favoritbild:
 


Dagens tips: ..
Dagens sämsta: Att det blev brandlarm i skolan, kallt!
Dagens roliga: Big Brother!
Dagens citat/ordspråk: Skapa inte folk för att du ska se längre ut, änvänd klackskor!
Dagens bästa:

Dagens väder: Moln..
Dagens TV: Big Brother!


Klubbtävling!

Anmält mig på Påskhoppet nu, 8/4 på STERK, klubbtävling :)

Zingo och jag hoppar över förklassen och går direkt till "tävlingen":) 60 cm, bättre än inget ;)

Ska även anmäla mig på Korall i kväll, vet inte höjden än.. men det ska nog gå super!
Nu måste jag planera lite outfits..

Nu ska jag snart byta om och fixa mig, tagga hoppträning ikväll!
Ska troligen rida korall innan, i hoppsadel och typ rida igenom henne på utebanan :)

Skriver mer på bussen!



I morgon kommer Malin och fotar oss, vi ska träna på LA:1!


Bild

Har hål och sitter på bilden och målar klart en planch till vår klassfilm. Vi har gjort en egen skräckis/komedi ;)

Bara två timmars hemkunskap kvar och sen är det helg!! :D

Tagga hoppträning ikväll!


Hoppträning

Godmorgon! Ska snart dra iväg till skolan, så jag gör bara ett snabbt inlägg här. Ikväll är det hoppträning, äntligen, har ingen aning om vilken häst jag får, men det känns inte som det spelar så stor roll heller. Det är lite tråkigt att inte ha en häst som jag tycker om och som man kan hoppa och utvecklas på liksom, eftersom Lanc inte får hoppa nu efter skadan. Men då får man prova lite nytt och det är ju bra det med! Alltid kul att prova olika hästar.

Skriver om hur hoppträningen gick ikväll!

Saknar dig ponnyskrutt<3


Dagens

Dagens vill ha: Kläder, fast måste spara min nästa lön...
Dagens se fram emot: VD börjar igen efter uppehållet idag!
Dagens favorit:
Dagens funderingar: Hur kan Gud vara Jesus pappa?? Maria hade ju liksom Josef...
Dagens favoritbild:

Den här fick mig bara att längta ännu mer till sommaren.



Dagens tips: Var dig själv!
Dagens sämsta: SJ....
Dagens roliga: Showplaneringen
Dagens citat/ordspråk: What's wrong with being different?
Dagens bästa: Stan men roligt folk! :D

Dagens väder: Sol, men tyvärr lite kallt, men man ska inte klaga ;)
Dagens TV: Vampire Diaries!!!!


Hemma från storstaden

Har precis kommit hem från Västerås. Hade en trevlig eftermiddag/kväll med Elin, Lisa och Jonna. Först hade vi ett litet planeringsmöte med Carro från Dus om ett litet samarbetesprjekt och sedan gick vi på stan och åt på donken. Mysigt värre ;) 

Nu tänkte jag vara lite hurtig och sticka ut och springa en sväng, det är väldigt bra avkoppling att bara vara ute och jogga med bra musik i öronen och ingen press på sig. Blir nog inget mer inlägg ikväll eftersom jag helt enkelt inte har någonting att skriva om ;)



Lantisarna Maria och Lisa i storstaden..

Nu sitter jag på stationen och väntar på att lantisarnas tåg ska komma in till stationen. Vi ska träffa andra ridklubbar och prata om sammarbete!

Super skoj! Hinner inte skriva mer, de kommer nu ;)


Sista lektionen nu då!

Sitter på engelskan, alltså den sista lektionen!
Slutar 14.20 sen hem och ladda mobilen, äta ngt sen dra ner på stan och möta Maria och lisa!:)
Skriver mer ikväll!

Söta Ida!


Försovit mig...

Gick upp 05.50 för att fira mamma, sen gick jag upp och somnade om.. tyväärr liiite för mycket.
Skulle egentligen gå upp 8.10, men vaknade nu..

Jalla jalla eliin!


söta brudar...


Vad tycker du?

Vad tycker du om märkes kläder?

- Jag tycker att man väljer själv vad man lägger pengarna på. Jag föredrar oftast märkeskläder eftersom de har bäst kvalite och sitter oftast bäst.
Jag har såklart inte bara märkes grejer, utan även tex hööks ridbyxor som fungerar minst lika bra som ett par märkes kläder.

Det snackas mycket att man är en "märkesnörd" om man har det minsta lilla märket. Själv tycker jag att märkes är mycket bättre, det här var min ÅSIKT!




Duktig Elin!

Borde få beröm. Putsade koralls träns, båda sadlarna och benskydden! Både med lädertvål och läderbalsam :)
Nu sitter jag och ska slå in mammis paket, birthdaay tomorrow!

Koralls ena dressyrsadel :)



Vårat mål 2012 är att rida LA:1 ju, så på lördag börjar jag träna!


Visste du detta om Maria?

1. När hon berättar en jobbig sak, som tex: Robban hade rullat sig suuuper mycket, så suckar hon alltid superhögt efter! Typ: suuuck...
- Och det värsta, det har börjat smitta av sig till mig..

2. Om hon ska säga ngt viktigt, tex på kurs smaskar hon väldigt! Fast hon säger att hon inte gör det...

3. Hon är suuuperseg!

4. Det tar ett år för henne att plocka isär tränset, putsa och sätta ihop det. Hon kan seriöst putsa en del i 10 min!

5. Hon är världens snällaste, underbaraste och bästa vän!

6. När man lär känna henne blir hon inte så hjälpsam längre ;) Typ jag: kan du vara söt och hämta min rykt låda?
Hon - varför ska jag? får du inte med den själv?;)

7. Ibland säger hon att hon ska till sterk, tex klockan 5. Då står jag klar med Korall och väntar på henne, tillslut ringer jag henne då svarar hon: Men jag har inte öppnat boken än, måste plugga.. så jag kommer inte!


Fast jag älskar dig ändå!


Ny Kingsland jacka!



Min nya älskling! Rödare i verkligheten, love it!


Nationella

Har haft fysiknationella idag och fick sluta efter det, skönt! Det gick väl helt okej, varken bra eller dåligt liksom. Har haft en skön hemmaeftermiddag, ska snart gå ut med hunden i kvällssolen.

Jag red ju Robero igår för Nina, och han var fin. Men det är ingen lätt häst precis men när man får till det blir han himla fin. Fina hästen!

Nu ska jag ta tag i mitt liv känner jag, måste ut och springa ikväll också bloggar mer ikväll, kram!

Kemi nationella, hej ig!

Fytusan va dåligt det gick på kemin... usch usch usch!

I morgon 12.20 ska jag göra labben..

Aja.. ;)

Nu kollar jag på bb, ska läsa lite i svenska boken sen åka till sterk :)

Snart kommer min nya kingsland jacka...hiho :D


Lillyyys <3

Fina fina och åter igen fina Lilly!



Red Lilly på lektion igen, tränade på förberedande bogen in. Gick super bra! Fick verkligen in rätt tvärning och hon va superfin i formen!

Asså hon går ju fint i form och så, men nu måste vi börja fin peta och jag måste rida mer och få ett stöd även om hon går där nere utan att knäppa av :)

I överlag så är jag nöjd!


Gårdagens ridning - Korall

Red ut korall barbacka igår, mysigt i det fina vädret!

Jag och Johanna med hennes ponny fatima till ko hagen :)
Skrittade hela vägen dit, ca 15 min sen red vi i själva "hagen". Red lite volter, inte för mycket eftersom hon inte är helt frisk än. Lite trav, lite galopp :)

Sen klättrade vi lite och sen red vi hem igen. Var ute i ca 50 min, mycket nöjda ponnysar!

BLOGGEN VILL INTE SAMMARBETA MED MIG, BLIR TYVÄRR INGEN BILD!



Sool! :D

Fick sluta tidigare från skolan idag, så jag hinner vara hemma en stund innan jag åker till Sterk. Ska inte rida föränn runt 6 så det är ingen brådska. Tänkte sätta mig i solen en stund så att jag blir lite mindre blek i alla fall.

Skriver lite om ridpasset ikväll.

Svar på kommentar

emme om som alla andra inlägg...:
tycker eran blogg design var fin som den är, tycker inte ni behöver byta :D men ni kanske vill ha lite omväxling, förnya lite liksom ^^


Svar: Vi tyckte såklart också att den förra designen var fin, men eftersom det har hänt lite på hästfronten sedan vi startade bloggen så behövde den uppdateras lite, Korall fanns ju t.ex inte med i den förra headern, och jag rider inte Flamingo längre. Sedan är det ju alltid roligt med lite nytt ;)

/Maria & Elin

Mina favvo bloggar...

... som jag läser varje dag!

* My

* Sanna o Vendela

* Lisa

* Linnea

grymmaste!


Nytt & Fräsht

Det var ett tag sedan jag bloggade, men det har varit ganska tomt på hästfronten förra veckan, men i lördags började jag i alla fall jobba igen efter sjukskrivningen, och på eftermiddagen kom vi igång och byggde på magasinet, det kommer bli superfint.

Min ungdomsambassadörsridning har i alla fall börjat nu, så jag kommer att rida varje söndag sex veckor framåt, Jag hade Axe, och det gick väl sådär, han låg på i handen och ville gärna springa ifrån mig, red honom på lektion igår också och det var ungefär samma, men det gick lite bättre. Men det är en fin häst, och det känns som att det kan bli bra om jag får rida honom några gåger, hitta knapparna liksom.

Nu ska jag bara platta håret och sedan dra iväg till skolan, ikväll blir det förmodligen Sterk, ska kanske rida Robban, får se hur det blir. Annars får jag väl umgås lite med my best friend Elin ;)

Tack till Lisa som har fixat designen, det blev superbra!

Nej, nu har jag lite brottom, måste hinna platta håret också ;)

Kram

Knoppning!!!

Är det någon som har något tips på hur man knoppar? använder du en fuktigt svamp eller något annat speciellt?
Kommentera gärna!
Jag är desperat! -nej jag överdrev.
Foto: Carro Mylläri (Lisas Ponny Krypton)

Jag lägger mig i bara för att jag tror att jag är någon.

Hej hej alla läsare.
Mitt namn är Lisa Fager(kom ihåg det) och jag har tagit över den här bloggen för en liten syund... eller jag loggar ut direkt efter detta inlägg är klar skrivet. Iallafall, jag har fixat Maria och elins design/header lite, hoppas ni tycker om den, annars får ni väl blunda varje gång ni går in och läser. Jag hade lite småtråkigt och det är därför jag skriver dte här inlägget. Maria och Elin vet inget - hoppas jag. Dom lär bli glada över att jag tar mig tiden att fixa när jag kunde gjort något annat.

Tänkte berätta om mig lite.
Jag heter Lisa som jag har sagt redan. Jag har två ponnysar hemma, kategori D, Paloma(*90) och Krypton(*04). På min blogg skriver jag om mig och mina ponnysar och allt som händer runt omkring. Ni kan ju ta er en titt in och se om det finns något värt att läsa. Det bjuds på nya bilder så ofta som möjligt samt videos från träningar och tävlingar. Har just nu en bloggtävling igång, går ni in på bloggen kan ni läsa mer om den där.

Två bilder på mina fina stjärnor. Krypton(bild 1) var super duktig igår då vi startade vår första tävling tillsammans och tog hem tredje platsen av ca 30 starter. Min fina Paloma vann för några helger sen LB:1 dressyr. Allt om oss kan ni läsa HÄÄÄÄR på min blogg.



KRAM KRAM

FRÅGESTUND!



(gjord av Vendela)

If you can't get somebody out of your head, they're supposed to be there..



/elin

Du garvar åt oss för att vi är annorlunda. Vi garvar åt dig för du är precis som alla andra.



du är bäst ida!
/elin

You are my sweetest downfall I loved you first, I loved you first..



/elin

som alla andra inlägg...

.. ber jag om förlåtelse för att jag inte har bloggat!

haft sjukt mycket läxor, inlämningar och glosförhör osv!
Men nu har jag äntligen fått en liten tid till att sätta mig!:)

Lite snabb uppdatering om veckans gång.
* Korall har kommit hem från rehab, så skönt!<3
* Får hem min nya Kingsland jacka snart, verkligen to die for!
* Ridit Lilly på lektionen i tisdags :) gick super och jag är jätte nöjd!
* Red ut korallen igår, skritt trav och galopp :) super pigg häst!

Korall ska gå lungt i en vecka och linimentas :)

Nu ska jag snart äta mat sen bege mig mot sterk!

"Dagens stall outfit"

- Svarta ridbyxor
- Pikeur strumpor/kingsland strumpor?
- Röd/blå/vit/svart flanell skjorta
- Röd kingsland tjocktröja
- Svart dunväst

OCH inget KL panband, nu är det vååååår!

vi hörs senare!<3

/elin


Kolla & sprid vidare!




Helg!!

Har nyss kommit hem från skolan, ska vara hemma en stund sedan ska jag och Mickis iväg på Zumba. Det kan bli spännande, jag har extremt dåligt kordination men har hört att det ska vara roligt så det ska bli kul att testa. Kommer förmodligen se ut som en idiot men det är skitsamma haha.

Fick för övrigt sluta skolan en timme tidigare idag, vi hade vikarie på HK:n och gjorde fruktsallad och fick sedan sluta. Ska igentligen sluta om 15.20, om 10 minuter alltså, och jag har redan varit hemma ett bra tag.

Bloggar mer ikväll!

Lite häst just nu

Känner att jag bloggar mer om mitt liv än hästarna just nu. Och det beror på att jag inte har så mycket häst att blogga om för tillfället, och det händer inte så mycket inressant i mitt liv heller. Men till helgen blir det förhoppnigsvis bättre. Vet att uppdateringen inte heller är på topp.

Snart kommer det i alla fall förhoppnigsvis en ny design så att det blir lite nytt och fräsht här på bloggen. Headern behöver ju som sagt uppdateras lite ;)

Förhoppnigsvis blir det ännu roligare att blogga med ny bloggdesign.



Dagens

Dagens vill ha: Sommar!
Dagens se fram emot: Precis en vecka kvar till VD börjar igen!
Dagens favorit: Musik! Och återigen..... The Fray!
Dagens funderingar: Hur jag ska överleva sommaren utan min skoldator?!
Dagens favoritbild:


Dagens tips:
Dagens sämsta: Tyskaläxa
Dagens roliga: Showplaneringen
Dagens citat/ordspråk: Sometimes you have to stop thinking so much, and just go where your heart takes you.
Dagens bästa: Har inte hänt nåt bra idag.

Dagens väder: Snö...
Dagens TV: 90210


Joggingtur next up!

Nu ska jag snart bege mig iväg på en joggingtur, får se hur långt man kommer innan man blåser bort, det är typ storm här. Men det finns inget dåligt väder eller?? Så dunvästen och understället åker nog på idag. Var tog våren vägen liksom? Jag som hade tagit fram min älskade skinnjacka.

Dagen har flutit på rätt bra, slutade 13.15 och hade en lugn eftermiddag ensam hemma med musik och läste ut boken till bokprojektet i skolan.

När jag skulle fixa naglarna konstaterade jag att jag hade 20 nagellack! Jag som tyckte att jag nyss rensat bort massa gammalt?! Men ska försöka använda det jag har nu innan jag köper så mycket nytt (*host* får se hur det går...)

Här har ni samlingen ;)


Nu åker träningskläderna på och med NRJ i lurarna så beger jag mig ut i blåsten!






Some things we don't talk about, better do without, just hold a smile...

...you can never say never!

Återigen, The Fray! Tycker en del texter är sjukt bra! Att de har många låtar med i Vampire Diaries gör ju inte saken sämre direkt, bara ännu en anledning att älska VD!





Gomorgon

God morgon världen, snart ska jag gå till skolan, men jag lyssnade ändå på musik s då passar jag såklart på att blogga lite :D. Var på Sterk igår. Fixade lite med Robban, kollade på Elins ridning och umgicks lite ;) Idag har ridskolehästarna vilodag så jag blir hemma hela eftermiddagen. Tänkte sticka ut och springa en sväng, får se hur det går haha. Nej, nu måste jag gå så att jag inte kommer försent.

Bjuder på den här charmiga bilden ;)

Ses :D

Rast!

Just nu sitter jag i skolan och har rast. 3 lektioner kvar och slutar 14.25. Ska sedan vara hemma en stund och sedan vidare till Sterk.

Ridpasset igår gick bra, hade Lanc och vi hoppade lite. Han får ju inte hoppa så mycket men vi tog det lugnt och hoppade typ inte högre än 60cm, båda tyckte det var superkul, särskilt Lancelot som blev supertaggad haha. Så blir det när man inte får hoppa så ofta ;)

Nu börjar min lektion see yaa

/Maria

Snabb update

Hello, det var ett tag sen! uppdaterar lite snabbt nu innan jag drar vidare till skolan. var knappt hemma igårkväll så det hann inte bli någon uppdatering, men det kommer nog under dagen.

Jag är precis klar och har lite tid över innan jag måste gå, lyssnar på musik och ska bara packa ner det sista.

Nya favoritlåten, The Fray är bara för bra!




Bloggar senare!
Kram

Sista lovdagen.

Just nu sitter jag på mitt rum och gör ingenting. Har precis fixat naglarna och skulle ha pluggat biologi, men men, provet är inte föränn på onsdag hehe.

Idag har jag haft en väldigt chill dag. Tog en springtur på ca 8 km med Mickis i morse, känner att jag inte precis är i så bra form för tillfället. Men jag kom runt. Sedan bar det av in mot Erikslund, köpte en tröja på HM, en jeansskjorta på Bikbok och rosa och silvigt nagellack på Cubus. Kom hem vid 6 typ, och sen har jag bara tagit det lugnt.
Ska snart sova så jag orkar gå upp till skolan imorrn!


Hopptränings film!

Hoppträningen med LG!

Var inte berädd på ett sånt stort språng på sista, därav sitsen mm.





Hoppträningen!

Hoppträningen med Laura!



/elin

Next stop, Sterk!

Skriver ett snabbt inlägg innan jag drar vidare på min moppe till Sterk! Vi ska röja lite på magasinet och göra plats för vårat nya projekt. Sterkus ska bygga ett käpphäststall åt de lite yngre medlemmarna på klubben, Mini-Sterk ska det bli. Det känns som att vi kommer att kunna kombinera lek och teori väldigt bra med detta projektet. Hoppas att det blir uppskattat. Ska bli kul att dra igång.

Det är helt underbart väder idag, känns som att sommaren bara kommer närmre och närmre, det gillas STORT! Har varit på promenad på österängarna i Strömsholm i morse också.

Ses sen!

Hiss/Diss



Koralls skada! Varför kan hon aldrig få vara frisk!? usch usch usch..

   

Helt klart vädret!
Finns det något bättre än sol, sol och sol?!

/elin

dålig uppdatering.se

hehe jag har inte riktigt haft tiden till att blogga... korall och stallet har tagit för mycket tid!

I måndags red vi ungdomsambassadörs ridning, valde Ymer!
Han var supermysig och jätte positiv till allt och var på super bra humör, så kul att rida en engagerad häst!:)

I tisdags skrittade jag korallen, eftersom hon fortfarande inte mår bra.. tråkigt när hestis mår dåligt :(
Red Lilly på lektionen sen på kvällen, guuuuud så fin hon har blivit nu! Kommer troligen film i helgen när jag hunnit fixa :) vi red mycket lösgjordhet och volter, skänkelvikning mm, vilket gav väldigt bra resultat på fina hästen!

I onsdags var det pysseldag i stallet. Jag, matilda och Maria L var ledare med stallpersonal! Söta ungar!
Kollade även när maria red Robban, gick åxå super bra! han är såå fiin....:)
Runt halv fem åkte jag och maria med Hanna, och kollade när hon små skuttade Kulan :) Kulans fanclub och hinderbyggare AB next ;)
Åkte tillbaka senare på kvällen till sterk, då syster red och jag var åskådare :) hjälpte sandra lite åxå med hästarna och småfixade lite :)

Igår, städade jag rummet, pluggade och fikade på stan med bästa maria! fikade på espresso house, mys <3
Sen åkte vi hem, hade filmkväll med syster och jolina :) mysigt!

Nu har vi nyss vaknat, bakar scones och ska snart väcka sömntutorna där uppe! Blir troligen en springtur innan vi drar oss vidare till Kolbäck!
Byta om till ridkläder och sen åka till sterk för hoppträning! Kan tänka mig lilly igen, eller laura men såklart zingo ;)

Nu ska jag hjälpa maria med sconesen!




1m <3

/elin

Solig onsdag!

Hann tyvärr inte blogga någonting igår, åkte till sterk efter lunch. Hälsade på Elin, Maria och Matilda som var med och hjälpte till på en pysseldag med några gulliga barn. Jag var med lite en stund och hjäkpte till jag med. När de var klara så följde Elin med mig bort och var lite sällskap när jag skulle jogga Roberto. Han var superfin. Det var så härligt väder, men vi höll oss i ridhuset eftersom jag bara ridit honom en gång innan och jag inte känner honom riktigt än, men han var supersnäll.

Sedan följde vi med Hanna bort till hennes stall och hjälpte henne när hon skulle hoppa lite med sin häst. Sedan brummade jag hem på min älskade moppe som fick vakna upp från sin vintervila igår ;) Kom hem runt sju kanske.

Har bildbrist just nu, men det ska fixas snart!


RSS 2.0