new year!

Nyår - och huset fullt!

Hoppas alla får trevligt ikväll, det ska iaf jag!

Maria, johanna, mickis, ida och anna kommer ikväll! härliga brudar detdär!

Fixat en ny playlist på spotify, 3 rätters film och allmänt mys <3

På söndag, alltså dagen efter har jag korall :)  Då tänker jag rida ut! Kommer va helt slut... haha

ha det bra, uppdaterar mer sen med bilder osv!

kram elin :*

Outfit!



(tröjan är egentligen marinblå)



min sötnos!:)


Multitasking

Det ligger nog något i det man säger om att tjejer är bra på att gör flera saker samtidigt. För tillfället fixar jag naglarna, bloggar, lyssnar på musik och fixar med lite annat på datan samtidigt.

Idag har jag inte gjort så mycket alls, varit ute med hunden, badat hunden, och kollat på Vampire Diaries. Imorgon är det nyår! Ska bli kul, och 2012 känner som att det kommer bli ett riktigt bra år, börja gymnasiet, sista terminen i grundskolan, väldigt sorgligt i och för sig, men ändå början på en ny del i livet! Och jag får börja övningsköra om fyra månader, så då är det bäst att alla ser upp ;) Kommer inte på så mycket mer, men det bara känns som att det kommer att bli bra, så 2012, nu kör vi!!! ;)

Eddie posar ;)


Outfits

Jag håller på att klurar lite på vad jag och Flams ska ha på oss på måndag, det är ingen riktig tävling, men man vill ändå vara lite fin, så jag har två outfits jag väljer mellan :D

Den här, om jag har hunnit köpa mina stövlar då ;)



Eller den här, som är ett blått sjöhagen wear schabrak med röd och vit passpoal, och med blå tröja, rött spö och svarta ridbyxor. Även här Bocajstövlarna om jag hunnit köpa dem än, annars mina chaps som jag får tejpa ihop eller nåt ;)


Någon som har ett förslag?? det lutar nog liite mer åt den brun-vita, men har som vanligt svårt att bestämma mig ;)

för dig ska jag göra det tusen gånger om..

Red min finaste idag, gick väldigt bra! Hon lyssnade på mina hjälper, och allt gick super!

Söta Rebecka var gullig och tog lite kort, här är smakprov ;)


Finns det någon finare?!





Nyårslöften

I år har jag faktist två nyårslöften!

Det första är våran lilla "tävling" som några stycken i stallet ska ha. Vi ska bli hälsosamma, dvs inte äta godis, inte dricka läsk och så ska vi träna minst två gånger i veckan. Man får dock äta chips/ostbågar på lördagar(annars ville inte Frida vara med). Så har vi klurat ut lite olika straff för de som förlorar. Och Elin som har hoppat av redan innan det har börjat får vi komma på ett extra hemskt straff till, kommentera gärna om ni har några förslag ;). Men målet är att vi ska bli hälsosamma och nyttiga som sagt ;)

Det andra löftet är att verkligen ta tag i skolan, och då menar jag VERKLIGEN. Nu ska jag satsa sista tiden som är kvar och inte skjuta upp allt till sista dagen som jag gjort tidigare. Jag har åkt på en räkmacka genom högstadiet känner jag, och har fått de betyg jag har bara genom at hänga med på lektionerna. Jag känner att jag kan bättre och nu ska det bli någon ordning på det hela. Annars blir det tufft på gymnasiet också. Har som tur är hjälp av min handledare som ser till att jag verkligen planerar skolarbetet!

Hoppas verkligen för mitt eget bästa att jag kan hålla detta nu, annars vet jag inte vad jag gör haha ;)

Dualdigni´s Hidden Treasure

Ja, som ni säkert läst tidigare så har jag en hund. Han heter Dualdigni´s Hidden Treasure men kallas för Eddie.
Han är en cocker spaniel född 4 April 2005. Vi tränar agillity tillsammans men har har även avlagt viltspårprov och varit utställningshund.Men nu är det bara agillityn vi håller på med.

Han är världens snällaste och underbaraste hund, med de snällaste ögon jag någonsin har sett. Han finner sig i de flesta situationer och är snäll mot ALLA! Fast han kan vara rädd för ganska många saker, vatten bland annat så älskar jag honom ändå!









Hiss och diss - by elin!





Ursäkta bilden..

JW byxorna! Så sjuukt sköna, sömmarna håller och de tappar inte formen!
Jag har haft mina i ca ett år, och jag älskar de! Rider i de så ofta jag kan, finns inga skönare!

799 kr på Glada hästen, så värt det!



Bilden tagen från : http://www.hooks.se/

Har dock inte haft de, men såååån stor kopia på jw. Den ända skillnaden är att de inte har loggan, alla sömmar ser lika dana ut... Vet dock somsagt hur de är, eftersom jag inte har de!


Jag älskar iaf mina röda jw <3


Hiss/diss

Nu kör vi första hissningen och dissningen här på bloggen :D
Vi kör på lite annat än bara hästar ;) detta är trots allt inte bara en hästblogg ;)

Vampire Diaries!
Sjukt bra TV-serie och allvarligt beroende framkallande, min drog under långtråkiga dagar. Det är bra och snygga skådisar, lagom spännade och det händer något nytt hela tiden, inte så förutsägbart som vissa serier kan vara. Jag tycker att VD(vampire diaries) är mycket bättre än t.ex twilight. Twilight blir så onaturligt i jämförelse, eftersom vampyrerna i VD är lite mer lika människor, men ändå vampyrer liksom. Så om ni har tråkigt någon dag kan jag verkligen rekomendera Vampire diaries! Serien är inne på säsong tre och jag har sett alla avsnitt oräknerliga gånger och är fortfarande fast!

Lite av seriens handling:
Elena Gilbert är en helt vanlig tonårstjej i en liten småstad och hon bär på en sorg efter att hennes föräldrar har dött. En dag möter hon Stefan Salvatore, som hon genast fattar tycke för. Men Elena vet inte att Stefan är vampyr och har varit det i närmare 160 år. Stefan har också en farlig men oemotståndlig bror, Damon, som också är vampyr. Elena dras in i en farlig härva av vampyrer och häxor och måste lära sig att skydda dem hon älskar. Saker börjar att hända Elena, den äldste vampyren i historian letar efter henne och hon gör allt hon kan för att skydda sina närmsta vänner och sin familj även om det kostar henne livet.

Bilder från google







Vädret!
Jag vill ha snö!!!
Hatar verkligen sånt här ruskväder. Storm, spöregn och leriga hagar. Man blir deprimerad, nu vill jag ha ljus, snö och minusgrader. Eller sommar, det skulle vara ännu bättre!! Hoppas det blir bättre väder snart. När hunden knappt vill gå utanför dörren är det illa ;)

Sånt här väder skulle inte sitta helt fel!





Bad day

Den här dagen skulle jag bara vilja stryka ett streck över, inget har blivit som jag ville idag och jag har bara gjort tråkiga saker.

Först åkte vi som sagt in till Hööks för att byta ridbyxorna, som var ett par fleecefodrade som var jättekonstiga i modellen. Så jag bytte till ett par vanliga bruna istället, av samma modell som jag redan har så jag vet att de är sköna ;). Det var ganska urplockat i butiken, jag skulle ju köpa en piké, men den fanns inte.

Jag skulle också ha köpt stövlarna idag, men glömde mitt presentkort på Glada Hästen hemma så det blev inget med det heller.

Resten av dagen har jag städat mitt rum, försökt komma på något att blogga om och varit lite allmänt down.

Aja, nu ska inte jag klaga på mitt liv mer, imorgon är en ny dag, och då ska jag fortsätta städa och förhoppningvis kanske hitta på nåt kul, får se hur det blir.

Det blev ett litet depp-inlägg men det får ni stå ut med. Jag ser i alla fram emot nyår som ska tillbringas hemma hos Elin med lite god mat och underbara vänner :D

Hade tänkt gå ut med hunden, men det började precis regna, hade han inte hatat vatten så hade jag klätt på mig och gått ut ändå, får se om det slutar regna så att jag kan promenixa i alla fall ;).



Det var dessa ridbyxor jag köpte               


Och det här är pikén jag inte hittade, får se om jag
klickar hem den från http://www.hooks.se istället.
Tycker att den är väldigt snygg :D

See ya
/Maria

Red ut!

Oaktiva elin här! haha..

Igår red jag iaf ut på korall med emelie och dollar :)

Först tänkte vi rida till hästbadet, vilket inte gick så bra när det fanns tre vägar att välja på och vi valde fel 2 ggr.. sen den sist gången så orkade vi inte rida den vägen och red ist upp på åsen och små skuttade! Kul kul tyckte korall och dollar ;) haha helt crazy, kan ju iaf säga att pessoa bettet inte va till så stor effekt, men det är kul att se att hästarna är lyckliga!

Jag red även in i en stor gren, då jag vände mig om och kollade hur långt efter dollar var och när jag kollade frammåt igen var skärmen ivägen så jag hann inte se den stora stocken.. haha askul!

Nu är anna här och vi ska cykla/åka bil/gå till ica och köpa ingridienser till oss. Vi ska baka cupcakes! Haha och alla ni vänner vet att jag är grym på att baka, host.

Hursomhelst, i morgon blir det en tiiiidiiig dag på sterk, mamma är på kurs 8.00-13.00 så där imellan ska jag rida och fixa allt, får se om det blir skritta ut lite och sen träna dressyrprogram ;)


Skriver mer i morgon om hur det gick och kanske nån film. om jag kommer på hur man lägger in ;)



Juste, på nyår kommer maria, anna och ida hit så vi ska ha riktigt mys! dagen efter är det pay and jump på bästa ponnyn zingo <3 gulligriis!


Rea!!

Hallo alla glada bloggläsare!
Idag ska jag och mamma åka in till Erikslund. Jag ska in på Hööks och lämna tillbaka ett par ridbyxor jag fick i julklapp och ska passa på att handla på rean nu när de har 50% på hela sortimentet. Jag ska köpa ridbyxor, en piké och eventuellt ett schabrak. Vet att jag klagade på Hööks kvalité för ett tag sedan, men det är ju liksom 50%(!!) på ALLT!. Så då måste man passa på! Sedan kanske det blir en sväng förbi Glada hästen och köpa stövlar också. Har en känsla av att jag kommer att vara ganska fattig efter morgondagen ;) Får se hur mycket som finns kvar på rean också, kan tänka mig att typ hela västmanland har handlat där de här dagarna hehe ;)

Hörs senare
/Maria

Städa, städa varje fredag...

Den här kvällen har jag tillbringat i källaren, där jag har alla mina hästsaker. Jag har börjat städa och rensa och slängt lite saker som är utslitna, tvättat, putsat skor osv. Jag är dock inte helt klar än, jag har gjort det värsta och tänkte fortsätta om en stund. Det kommer förhoppningsvis en bild sedan när det är klart också. Tänkte ta en före-bild, men det kom jag på när jag redan städat hälften.

See you later

/Maria

Trött tjej

Nu har jag kommit hem från Elin, igår hade vi spakväll med ansiktsmask, drack smoothie, och hade fotbad, mysigt värre. Efter det så kollade vi på film, Friends with Benefits heter den, och den var riktigt rolig faktist, det är Justin Timberlake och Mila Kunis som har huvudrollerna. Kan verkligen rekomendera den om ni tycker om romantiska komedier.



Igår så var vi även på stan och shoppade lite, jag köpte en plånbok och sminkborttagning och ansiktsmask till kvällen.

Vi fick skjuts av en kompis vi träffade på stan till Glada Hästen. Vi gick omkring där i två timmar haha. Jag hittade tyvärr ingenting jag ville ha förutom ridstövlar då, men det köpte jag inga. Provade ett par Bocaj och de var sjukt sköna, och provade även Richmond Highrider, men bocaj var skönare. Måste fundera lite till innan jag bestämmer mig.

Men vi hade i alla fall enn väldigt rolig dag, kväll/natt. Det behövdes kan jag lova.

Kram/ Maria


Nöjd tjej!

Började dagen med en sovmorgon, välbehövligt då jag sov som en stock ända tills larmet ringde!

Åkte ner med sis för att möta upp maria, jag lämnade tillbaka ett par jeans och en vit skjorta :)
Där efter fick jag sms från em, som vi tidigare mött på gina :) Vi lunchade på espresso house, och gick runt och letade saker till emilie på nyår! Hon blir nog supersnygg!

Emilie var gullig och skjutsade oss till glada hästen efter :)

Jag köpte : Ett par Kingsland handskar - 375 kr
Kingsland strumpor, marinblå - 199 kr
Equline strumpor, marinblå - 199 kr



Så nu väntar jag på att maria ska duscha klart så vi kan göra smoothis och ha mini spa! Och sen kolla på Love Actually! Mysigt värre!<3

I morgon blir det stallet, korallen ska motioneras! Min nya vinter aoutfit är supersnygg ju ;)


Stan idag

Hello alla glad bloggläsare. Nu sitter jag på tåget på väg mot stan, ska luncha på stan med Elin och hennes syster Johanna och sedan gå på mellandagsrean på Glada Hästen i spiltan. Ska prova ridstövlar, titta på handskar, nån tröja och ridbyxor. Lite sugen på Horseliferidbyxor, eller jeansridbyxor. Hade ett par jeansridbyxor från Hööks förut och var väldigt nöjd med dem, och de var väldigt snygga. Men jag har tröttnat på Hööks kvalité, orkar inte se en söm till som lossnar vid helskoningen, ser väldigt ovårdat ut och ALLA Hööks ridbyxor jag haft de senaste åren har sömmarna lossnat på.

Ska bli kul att komma iväg lite från kolbäck, här i "bondeland" så händer det inte så mycket här haha. Ungefär 1500 invånare och ett hemköp är väl typ det som finns här, men jag trivs, alla känner alla ;)

/Maria

Stövelplaner och beslutsångest

Jag hade tänkt köpa nya ridstövlar nu efter jul nu när jag har lite pengar, och mina shortchaps håller på att falla sönder, de har hållit i över två år, så det är väl inte så konstigt ;).

Och dessa modeller är de jag väljer mellan

1. Mountain Horse supreme high rider.
Riktigt snygga och verkar sköna också, stilrena och inte så tjock sula, det enda minuset skulle väl vara priset, eftersom jag bara rider på ridskola känns det inte värt att lägga hur mycket pengar som helst på utrustning. Fast jag jobbar ju, så jag tjänar ju faktist lite egna pengar, och så kanske det är rea nu ;)

3999:-
http://www.gladahasten.se/



2.Bocaj
Snygga, men egentligen liite för mycket för min smak, är lite mer åt de stilrena hållet, men dessa är faktist riktigt snygga också, och i lite bättre prisklass än MH. Ska prova dem imorgon, om de är sköna kanske det blir dessa :D

2495:-
http://www.gladahasten.se/


3.Mountaion Horse Richmond Highrider
Dessa är också snygga och stilrena, men det som jag inte gillar med dessa är att det är så tjock sula, men det som är väldigt bra är att ridskolans hästar har stigbyglar som passar med undersidan på dessa stigbyglar. Men annars riktigt snygga och inte så farligt dyra.

2999:-
http://www.gladahasten.se/



Jag har alltid så svårt att bestämma mig, men jag och elin ska till Glada Hästen i morgon och då ska jag prova alla tre stövlarna, köper nog inga stövlar i morgon, men jag kanske hittar något annat på rean, skulle behöva nya ridhanskar då mina är borta.

/Maria

Morgon dagen!

Förlåt att jag inte har bloggat.. haft rätt mycket och sen har det ju varit jul!

Iallafall, nöjd med julen! Fick en Hv polo fleece av korall med ägare, nytt KL pannaband av mormor och morfar, plattång av farmor har fått mycket mer men orkar inte rabbla upp allt ;)

I morgon blir det iaf grymt, möta maria på stan och luncha :) därefter ta bussen ner till glada hästen!
Ska leta efter ett fint dressyr schabrak, nya handskar, marin blåa ridbyxor och lite mer!

Nu ska jag mya framför någon serie med julmust och godsaker! Samt prata med min lover - Maria ;)


Min finaste prinsessa <3<3

Dagens ridpass: Julspecialen

Idag hade vi en extra kurs med juniorspecialen med både ridning och lite teori efteråt, kul! Jag hade Lancelot som precis som de andra hästarna haft julvila i några dagar=pigg Lanc=roligt.

Vi red först fram och då var det fokus på ett ganska lugnt tempo, stora vägar och att hästarna bara ska jogga igång, vi skrittade endast på lång tygel och började sedan trava, lite senare lade vi in tempoväxlingar och så småningom galopp både på stora böjda spår och rakt spår. Vi red fram i cirka 20 minuter, och sedan var det skrittpaus medans Marianne förklarade övningen.

Vi jobbade med samma övningar som förra gången, skänkelvikning, tiometersvolt, öppna och sedan  så småningom öppna, volt, sluta. Sedan jobbade vi med skritt-galopp övergångar på volterna lite självständigt och på slutet gjorde vi lite enkla byten.

Jag är då sjukt nöjd men dagens ridpass, verkligen. i början var han lite småstel, men det kan ju bero på att han har vilat några dagar. Men när han väl var igång var han sååå fin. Jag är nöjd med mig själv också, kunde tänka på min sits och blev inte alls så trött och förvirrad som när vi rider på lördageftermiddagarna och jag har jobbat hela förmiddagen. Så det var riktigt roligt. Något jag verkligen måste tänka på är att kunna aktivera skritten i de enkla byterna, Lancelot blir lite övertaggad och börjar gärna takta, och då måste jag förkomma honom så att han inte gör det.

Men överlag väldigt nöjd :D

Bästa hästen<3


/Maria

Mot Korallen

Som rubriken säger, mot Korallen!

I morgon är det julafton :D:D



Gårdagens citat:
Maria: elin du sitter som en hoppryttare!!
Elin: nej det gör jag inte!
Maria: men sträck på dig då!
Elin: jag har pengar i fickan...
Maria: kolla dig i spegeln nu på långsidan då!!
Elin: OJJ!

hahah asgarv...

/eliiiiin :D


Jullov, jullov, slut på läxorna...

Som rubriken säger, jullov får mig alltid att tänka på en julsång vi alltid sjöng på avslutningarna på låg/mellanstadiet,

Jullov, jullov
slut på läxorna
jullov, jullov
på med pjäxorna
jullov, jullov
KUL KUL KUL!!
titta det snöar, tomten är vaken
nu är det jul igen HEJ HEJ
titta det snöar, tomten är vaken
nu är det jul igen HEJ HEJ

Nu är julstämningen verkligen på topp, och nu ska uppdateringen också bli på topp när jag är ledig.

Idag har vi haft julavslutning så nu är det jullov som sagt! Och jag ska inte göra någonting det här lovet, bara vila upp mig eftersom det har varit så himla mycket den här hösten. Men det slutade väldigt bra, med en trevlig sista dag i skolan och betyg som jag är nöjd med. Nu längtar jag bara efter julafton på lördag, ingen som har missat det hoppas jag? ;)

/Julhälsningar Maria :D


JUL LOV!!!!

Som rubriken säger - JUL LOV! kan inte bli bättre!

Som maria sa, stallet igår.. haha herregud va flummigt! Jaja nu ska jag bli mer seriös!:)

Jag har haft avslutning nu på morgonen så nu fixar jag lite här hemma sen ska jag äta lunch och sen åka till Korallen :) Just nu kollar jag på The Vampire Diaries och väntar på att syster ska vakna så jag kan damsuga.
Maria kommer ut senare till sterk eftersom jag råkade glömma hennes paket.. hehe :)

Nu känner jag för att kolla på film! Filmtips tack!

Skriver mer ikväll!



/ kram elin

Flummig stallkväll

Nu är jag hemma från en väldigt rolig kväll tillbringad på världens bästa Stora Ekeby Ridklubb!
Jag, Elin, Mickis och Frida har bestämt att vi ska ha godisförbud som nyårslöfte, och vi ska tävla om vem som klarar det längst och har klurat ut straff om man misslyckas. Man ska även börja träna två/ggr i veckan. Ska bli spännande att se hur det går ;)

Efter att Frida slutade så hade jag och Elin vår "julafton" fast Elin hade glömt min julklapp... men jag ska få den imorgon så det gick bra ändå. Sedan förnyade jag och Elin våra bröllopslösten(vi är gifta på facebook om någon skulle ha missat det ;) Vi körde skottkärra i stallgången och Mickis fick vara stand-in präst. Så kan det gå, och det är så vi gör här på Sterk, vara flummiga i stallet är sånt vi Sterkare är bra på ;)

Nu ska jag klä granen eftersom vi inte hann det igår.
Bjuder på lite bilder från dagen så länge.


Godisförbudskontraktet

Bröllopsparet i skottkärran

/Maria

Hemma nu!

Hellu bloggen ;)

Nu har jag varit hemma från skolan typ två timmar, slutar tidigt på onsdagar 13.15, grymt skönt. Nu ligger jag hemma i soffan och vilar upp mig, snart ska jag vidare till Sterk, jag och Elin ska nämligen ha "julafton" idag, vi bter julklappar med varandra. Sedan följer världens bästa Mickis med till stallet också. Jag ska inte rida idag, men det är alltid kul att vara där ändå.Berättar mer om kvällen sedan!

Den här bilden beskriver väldigt bra hur det kan gå när jag och Elin tillbringar en dag i stallet ;)

/Kram Maria

Gårdagens ridning - Korall

Som rubriken säger red jag korall igår. Jag jobbade mycket på att få henne lugn, vilket gav reslultat!
Jag tränade på att gå på volter och serpentiner. I början var hon rätt lugn men effter galoppen blev hon sitt vanliga söta jag ;)

Efter galoppen tränade jag på att få henne lugn och inte sitta och ta och lätte inprinsip hela tiden. När jag lättade kännde man verkligen hur hon slappnade av och blev inte alls lika stark! Helt underbar kännsla!

Jag travade lite skännkelvikning från långsidan och in till mitten och sen bytte varv :)

Sen efter tog jag på täcket och skrittade av - finito!

Efter att jag fixat korallen var det lektion. Vi hade gymkhana och vi "äldre" i gruppen rockade som vanligt! grymt! dock fick jag ett ridspö i örat, några sparkar men shit va kul vi hade!

En tjusig bild på mig och finaste korall <3




Julstämning

Nu håller jag på att slå in de sista julklapparna, jag älskar verkligen julen, så hilma mysigt. Tycker faktist om julafton mer än min födelsedag! Snart ska vi ta in och klä julgranen också :D Lite bilder kommer sedan, nu ska jag fortsätta med mina julklappar.

Juliga hälsningar/Maria

Gårdagens ridpass- Tessan

Igår red jag ridlektion i min måndagsgrupp för första gången på tre veckor, på grund av lucia och öppet hus som kommit i vägen. Men det är i alla fall riktigt roligt att ha kommit igång med ridningen ordentligt igen. Efter jul ska allt vara som vanligt igen.

Men åter till ridpasset, jag red en häst som heter Quite a Treasure, eller Tessan som hon kallas, ett sto efter Quite Easy, och shit vilken fin häst, precis min typ, jag har börjat fastna mer och mer för ston faktist. Hon var väldigt känslig och fin i munnen men man fick ha benen där hela tiden, annars kan hon gå mer "uppåt" än framåt eller vad man ska säga, hon har väldigt stort steg så man känner väldigt tydligt när hon inte är riktigt framme för skänkeln för då trampar hon mer uppåt och tappar bjudningen lite.

Vi gjorde en övning när man verkligen fick tänka till lite, både ha koll på hästen och alla andra, man skulle rida in i öppna på medellinjen fram till X och sedan lägga en 8volt ut till långsidorna och när man kom ut från volterna skulle man behålla ställningen och böjningen från volten och rida öppna ut också.

Det var väldigt roligt och jag tyckte väldigt mycket om henne, hon hamnar absolut bland mina favoriter! :D

Hade ingen bild på henne så det fick bli en från Sterks hemsida


Kram/Maria

Geografi vet jag inte om det är din starka sida, men jag älskar dig ändå min vän <3



Jag och elin diskuterar hur långt det är från Kolbäck till Sörstafors.. egentligen är det 5 km ungefär, men enligt Elin verkar det vara flera mil ;)

/Maria

Foto dag i skolan!



Sitter i skolan och har "foto" dag, eller ja igentligen har vi elevens val men jag valde foto ;) så nu har vi varit och fikat på stan, vi tog några bra bilder!

Slutar 14.30 (kanske lite tidigare) sen blir det fort hem och byta om till ridkläder och åka till bästa korallisen <3
dressyra och gå rätt hårt. Vi ska träna på bakdelsvändningar och skänkelvikning :) maria kommer med så hon kan fota!

Sen är det ridning på kvällen, så då är det avslutning! grymt kul med lekar :)

Skriver mer ikväll, hur det gick och bilder kommer!

Och min bästa maria kommer till sterk, awesome!<3

/ kram elin :*


Gårdagens ridning!

Igår på förmiddagen hände inte så mycket förutom att jag blev medsläpad ut i skogen för att hugga gran... Men sen p åeftermiddagen jobbade jag lite i stallet sen red jag lektion, fick rida Doloress! En stooor brun fin häst :)

I början gick det sådär , men i slutet släppte allt och hon blev hur mjuk och fin! jätte nöjd :)

Vi jobbade med skänkel vikning och flytta in hästarna och sen flytta ut de i skänkelvikning. Vi jobbade åxå mycket på volter och självstndig framridning!

Idag ska jag inte göra något alls faktiskt, förutom skola då ;)

I morgon slutar jag två så då åker jag till sterk på en gång och fixar hos korallisen och rider där :)

Sen har vi avslutning på ridgruppen så det blir väl gymkana som vanligt ;) haha


en sommar bild från förra året, Gotland <3


Dagens ridpass- Juniorspecialen

Idag red jag som sagt juniorspecialen på Lancelot, på framridningen jobbade vi med att renodla hjälperna och jogga igång dem i alla gångarter, sedan jobbade vi lite på volter för att verkligen kunna ställa igenom, och att hästen ska "klicka" när man ställer, det är alltid bra att gå igenom grunderna igen så att man inte kommer ifrån dem.

Sedan kom vi till övningarna, vi skulle först göra skänkelvikning halva långsidan, sedan göra en tiometersvolt och göra öppna andra halvar av långsidan, så jobbade vi på båda långsidorna i båda varven.

Sedan skulle vi jobba lite med enkla byten, först red vi på en volt och gjorde skritt-galopp övergångar, sedan gjorde vi enkla byten på serpentinbågar.

Efter det så travade vi av dem.

Jag är inte så väldigt nöjd med min ridning idag, var ganska trött i kroppen efter en hel dag i stallet och Lancelot har inte varit igång så länge efter skadan, så vi båda var väl lite ringrostiga, men det blev mycket bättre mot slutet.

Och en lite rolig sak med specialen är att det går bara bra varannan gång för mig, förra gången gick det jättebra, och den här lite mindre bra, så då går det förhoppningsvis bra nästa gång ;)

/Kram Maria

Dagen idag

Nu har jag precis kommit hem från en fullspäckad men rolig dag, har varit på Sterk sen kl 7 i morse. Jag har alltså jobbat och det gick bra som vanligt, skrittat ut på två ridskolehästar som är under igångsättnig, i motvind och spöregn, lite blött blev det allt.

Vi hade ju även träff med ungdomsambassadörerna som är ett ganska nystartat projekt för alla klubbens ungdomar, vi hade frågesport, musik-quiz och charader och hade det lite allmänt mysigt, det är alltid kul att träffa alla vänner på en gång :D.

Sedan har jag ridit för Marianne på Juniorspecialen och det berättar jag mer om lite senare, så håll utkik efter fler inlägg ikväll

/Kram Maria

Länkbyte!

http://martamalm.webblogg.se/
 

kolla grymma tjejens blogg!<3


snö..

bara jag som inte gillar snön?!

usch fy och blä!


 <3

Morgondagen

Godkväll allihopa, jag ligger i min säng och ska snart försöka sova, upp klockan 6 och jobba imorrn ;)
Idag har jag inte gjort når speciellt alls, slutade sent i skolan och sen har jag bara varit hemma och fixat lite och tittat på vampire diaries.

Imorrn händer det en del saker, ska jobba till 12, sedan träff med ungdomsambassadörerna och efter det rida juniorspecialen, riktigt kul ska det bli, berättar mer om hur det gick i morgon.

Bjuder på en lite halvcharmig bild på mig efter prisutelningen till capellas klass på majpokalen i våras ;)





/Kram Maria

Myyys!

Halloj!

Nu har jag fixat i stallet och ridit bästa Korall <3

Efter en varm dusch och ett mina spa med mig själv ska jag bege mig mot bästa vän maja och ha det mys :)

Jag tränade på galopp på rakt spår, hon blir rätt pigg då men hon skötte sig super i slutet! passade även på att rykta länge, uppskattas alltid av pållen!

Nu ska jag äta sen dra!

Tycker vi kör en frågestund åxå! fråga påååå!

bjuder på en höstig bild från oktober! saknar <3


Godmorgon!

Som rubriken säger Godmorgon!
Idag blir det en kort skoldag slutar 12.05 :)
fort hem och byta om sen åka ut till korallisen som ska ridas! Tänker jobba mycket med galoppfattningar och övergångar!

Har inte så myckte mer att skriva just nu, skriver mer ikväll!


Bjuder på en snygg bild på min shettis på ridskolan nu! <3


Gymnasieval, lucia...

Har tyvärr inte bloggat så mycket nu sedan vi startade upp, men jag känner att jag inte har så mycket att skriva om. Jag har inte ridit så mycket på sista tiden då det har varit mycket annat som luciakonsert med skolan och olika öppet hus till gymnasier senaste tiden. Men på lördag ska jag jobba och sedan rida Juniorspecialen för Marianne Essen, ska bli riktigt kul. Berättar mer om det lite senare.

Taggade inför luciakonserten i måndags


Kram Maria :D

Ridningen igår!

Kom hem så sent så jag hann inte skriva ngt. Men iaf, jag fixade åt korallisen och mös lite innan jag red. Ridningen gick super!!
Hon var jätte fin, mjuk och inte alls springig som hon kan vara ibland! Sjukt fin ponny, tränade på böjt spår och övergångar. Hon va helt super!

Efter på lektionen red jag Anna :) vi tränade på öppna och det gick åxå super, nöjd över min ridning alltså!

Nu har jag varit i skolan sen åkte jag ner på stan för att köpa en mössa, pannband och en ny halsduk :)
Resten av dagen spenderas i stallet, syster ska rida lektion och jag ska "hänga" lite med mina älskade vänner + korall <3


Bjuder på en sommrig hästbild på mig och mosters unghäst!<3


Första inlägget

Jaha, nu har Elin kommit igång med bloggandet så då är det nog bäst att jag också gör det.

Jag heter alltså Maria Öberg och jag är född 1996 och bor i Kolbäck och rider även jag på s´Stora Ekeby Ridskola, har även haft medryttarhäst men har ingen just nu. Jag började rida när jag var ca nio eller tio år tror jag, hästintresset kommer nog från att jag tycker så mycket om djur i allmänhet och då ville jag börja rida, jag fick egentligen inte börja rida först för att min pappa är allergisk mot hästar, men efter mycket övertalning och om att jag skulle ha mina ridkläder på ett speciellt ställe så gick det bra tillslut. Nu rider jag lektion på Sterk varje måndag, hoppar varannan fredag och sitter med i klubbens ungdomsstyrelse jobbar i stallet varje lördag och är aktiv i lite andra projekt som klubben håller i.

När jag inte är i stallet så går jag i skolan, är med kompisar och pluggar. När man går i nian och snart ska välja gymnasium så tar skolan ganska mycket tid, men det går att få ihop det med hästar och kompisar bara man vill och prioriterar. Många vänner träffar man ju i stallet också.

Det är nog allt som finns att säga om mig :D


Min och Lancelots första tävling, påskhoppet 2011, 70cm



Jag och Flamingo på Majpokalen 1/5-2011



/Maria



Godmorgon!

Idag ska jag till skolan som vanligt, efter det ska jag till STERK och rida vääärldens bästa korall! ska bli skönt att va tbx på hennes rygg efter 2 veckor på rehab :)

Ska jobba henne mycket på böjt spår och få henne att mjukna lite, hon brukar vara rättså stark.. Och mycket övergångar!:)

Ska åxå försöka vara relativt snabb, eftersom jag rider lektion kl 19.15 ikväll!

Hör av mig senare ikväll hur det gick med allt!


What to do?




Pållarna

Jag rider även en c-ponny i privat stallet - Binnas Korall <3

"Korall" ett brunt föl liknanade connemara sto är alltid glad och positiv och gör sitt bästa i alla lägen! Hon är helt underbar att hantera och likså rida. Hon hoppar väldigt bra men är även duktig i dressyren. En riktig läromästare som gör allt för sin ryttare!

finns nog inte mer att säga :) som vanligt - fråga på!


Pållarna

Nu tänkte jag berätta om pållarna jag rider!

Eftersom jag rider lektioner rider jag olika ponnysar, men min favorit på ridskolan är absolut Zingo Z! Zingo är ett russ (mormors mormor är typ welsh) född 1997. Jag har tagit hand om honom sen han kom till STERK 8/8-08. Han är en c-ponny som går bra i dressyren, hoppning mm. Jag och Zingo blev ridskolemästare i dressyr och hoppning det här året! Vi ser ifram emot ett nytt tävlingsår! Dock tävlar vi bara klubbisar men det går ju lika bra!:)

om det är ngt, fråga på!



<3<3<3


Börjar nu!

Nu börjar jag med bloggandet! Har haft en klar ett tag nu men har inte hittat tiden till att börja. Jag heter iaf Elin Berglund och är född 1996. Jag bor i Västerås och rider på Stora Ekeby Ridskola. Jag har alltid suttit på hästryggen så jag vet inte riktigt när jag började. Mitt hästintresse fick jag av mamma och moster som hade hästar. Sen "fick" jag en ponny hos mormor, världens bästa shettis Lilleskutt som nu är uppstallad som ridskolehäst på STERK. Jag rider på tisdagar, hopptränar varannan fredag och rider för tillfället på söndagar i ett projekt vid namn Ungdomsambassadörer. Jag sitter med i STERKs ungdomssektion och är allmänt aktiv i stallet. Jag har även en medryttar ponny i privat stallet, Korall <3

Finns nog inte så mycket mer att säga om mig, ifall ni vill veta ngt - fråga!:)


RSS 2.0