Juniorspecialen

Idag har jag ridit juniorspecialen. Jag hade Lancelot och det gick faktist riktigt bra. Vi repeterade det vi gjorde förra gången, skolor, och en skritt-galoppövning. I framridningen flyttade vi mycket undan skänkeln, öka/minska volter och framdelsvändningar. Stundtals var han riktigt fin, och väldigt lydig och jag fick en väldigt bra känsla. I dessa lägen är det så himla kul att rida! När han stänger av för skänkeln helt är det dock inte lika kul, men det är inget som är omöjligt att lösa ;).

Men jag kom åt honom väldigt bra idag tycker jag, även om jag tappar fokus ibland. Han frustade en del när vi skrittade av som han nästan aldrig gör och blev riktigt svettig. När vi kom ner till stallet var det första han gjorde att rulla sig, gullhästen.

Vi red utan stigbyglar säkert 85% av passet så jag var lite mör i benen efteråt kan man säga. Men är som sagt riktigt nöjd med både min och prinsens insats idag! Hade gärna haft någon som filmade eller tog kort, men det var inte så mycket folk alls i stallet så hittade ingen att fråga.

Har lite bildbrist just för tillfället känner jag...


Full fart!

De två senaste dagarna har jag haft fullt upp. Hoppade in och jobbade extra i stallet igår och idag, red även juniorspecialen idag, och i måndags red jag två pass på två helt olika hästar som jag inte är van med.

I måndags red jag först med ugdomsambassadörerna på Florist, han är ganska lik Lancelot att rida, det gäller att verkligen få fram honom för skänkeln och se till att han inte krullar ihop sig och går i "fuskform" utan man verkligen har bjudning, det gick bra tycker jag, vi gjorde ingenting komplicerat utan mest grunder, och det passade bra eftersom det var andra gången jag red honom.

På kvällen var det dags för lektion på Tami. Hade aldrig ridit henne innan och det var hoppning. Hon var pigg, och blir lite stressad men det gick hyfsat bra tycker jag, det var lite svårt att få hejd på tåget efter hinderna ibland bara, inte riktigt min typ av häst, men det är kul att rida såna hästar ibland också ;)

Idag red jag juniorspecialen på Lanc också, och hur det gick får ni läsa lite senare.



Var på Sterk totalt 14 timmar igår, så orakade inte blogga när jag kom hem vid halv 10 eftersom jag började 7 i stallet imorse igen. Men nu vet ni var jag höll hus igår iaf ;)

Stallet!

Sitter i cafeterian med julia och rebecka, har myst och ryktat med korallis. Skrittade korall barbacka idag, mysigt i vårsolen!
Nu ska jag snart rida lektion, kram :) /elin


migrän!

usch usch usch!

vaknade av sprängande huvudvärk, höll på att ramla ur sängen för jag va så yr! inte långt där efter spydde jag och sen somnade jag om som inget hade hänt?! haha mys...

nu är jag frisk som en nöt kärna iaf, känns superbra! har ätit frukost och har bestämmt att jag ska försöka sitta upp till häst iaf :)

har inte så mycket mer intressant att säga förutom att vi fodrade åt heestarna hos mormor igår kväll.

ena är 17 år och 69 cm i manken... ta daaaaa Azze!



den andra, 5 år och 180-185 cm! taddaaaaa Drutten :)



/elin


Hoppkurs!

Nu är jag hemma från hoppkursen. Jag hade Lilla Gubben och det var riktigt roligt. Är inte van att hoppa en häst som sköter så mycket själv, han blir bara iriiterad om man stör honom för mycket.

Vi hoppade doglegs, en med lite längre anridning och en med kortare. Och när jag väl hittade knapparna så kändes det riktigt bra. Vi lade ihop en liten bara på slutet som kändes super. Har inte ridit honom sedan en hoppkurs på höstlovet och då ramlade jag av hehe. Men idag kändes det i alla fall riktigt bra och vi fick till nårgra riktigt fina språng.

Har inte så mycket mer att berätta, ska snart iväg på US-möte. Bloggar mer ikväll :D

goooo morgon!

jag är vääärldens lyckligaste :D bara är så ;)

ska ut och gå med bästa vännerna, sen åka till korall :) ska se hur hon mår och kanske ut och gå osv..:)
därefter är det sterkus möte, sen åker jag hem till mormor och sover där, mysigt med hästarna!

I morgon är det ua ridning, superskoj!

nu kom maja, måste ut och gååååå!

kram kram

Hoppkurs!

Vid den här tiden sitter jag förhoppnigsvis på Lanc rygg på hoppkursen, så detta är alltså tidsinställt. Men det kommer inte bli så mycket tid över till att blogga idag. Ska ju som sagt på US-möte i eftermiddag också.

Jag väldigt dåligt samvete för biologiboken som ligger och samlar damm på skrivbordet, kanske dags att öppna den och börja plugga lite snart. Helt fri får man tydligen inte vara på lovet ;) Vi får tydligen ny biologilärare efter lovet och då är det prov så då gäller det att göra bra intryck haha ;) Eller snarare för att jag inte ska sänka mig till sommaren.







Hare bra alla små läsare!
Kram

Behöver skriva av mig lite...

Får verkligen ingen ordning på mitt liv just nu. För det första tänker och grubblar jag alldeles för mycket, jag oroar mig för saker jag inte behöver vara orolig för och för varje misstag jag gör känns det som man sjunker i allas ögon. Och dessa tankar har snurrat i mitt huvud hela dagen, kan bero på att jag är ledig och har mycket tid över nu, när det mycket med skola, stall och allt annat så flyter livet bara på helt enkelt, och när jag sen blir ledig kommer allt på en gång. Men alla har vi depp-perioder ibland, och de brukar gå över.

Så nu ska jag sova och hoppas på en bättre dag i morgon helt enkelt, hoppträning och sedan möte med världens bästa US, första mötet som ordförande, spännande... ;) Så jag har lite saker att se fram emot i morgon i alla fall. Kram allihopa :D

Mello....

Sitter hos farmor och kollar på mello med släkten, mys! var ute hos korall idag, hon mår lite bättre men fortfarande halt + ryggont..
Gick en promenad, ca 45-50 min och strök på liniment plus ett fleece täcke.
Har inte så mycket att skriva, har inga bilder heller eftersom det är deras iPad.
/kram Elin!

Godmorgon, typ..

Tänkte försöka ta mig ur sängen, klockan är snart halv 1 hehe. Jag har kollat på abduction och den var bra faktist, även fast det var lite mer actionfilm än vad jag väntat mig, kan rekomendera den iaf, och att Taylor Lautner är med gör ju inte saken sämre ;)



Har inga planer alls för vad jag ska göra idag, förutom en springtur. Imorrn blir det hoppkurs för Hanna! Kul kul, hoppas på Lanc, var så länge sedan jag hoppade honom nu, prinsen. Måste klura ut en liten outfit till imorrn och putsa mina stövlar. Kanske städar hela hästhörnan, vem vet ;) Kan lägga upp lite bilder på min favoritutrustning sen också :D Och före och efterbilder sedan städningen.

Jag får fösöka hålla uppdateringen på topp eftersom att Elin har mycket med Korall och så, men jag ska göra så gott jag kan :D

Kram

Hiss/Diss


Sportlov!! Väldigt efterlängtat!! Nu ska jag vila upp mig, tillbringa mycket tid i stallet och träffa kompisar, bara ha kul helt enkelt. Har kommit igång med löpningen nu igen så tänkte försöka komma ut och springa varannan dag minst, får se hur det går men drömma kan man ju alltid ;) Men stor hiss till sportlovet iaf!

Vampire Diaries har uppehåll, det förstörde typ min dag. Det är det jobbiga med att följa VD i amerikansk takt, de har uppehåll var och varannan månad och nu kommer inte nästa avsnitt föränn 15 mars. Surt...


ponny skrutt..

stackars ponnyskrutt... nu står hon med liniment och fleece täcke, blir en promenad med henne i morgon!

orkar inte skriva mer om det nu, skriver kanske ngt i morgon!

/elin o korall

10 saker du inte visste om mig!

10 saker du inte visste om mig..

  • Jag har simmat i över 5 år, och även tävlat lite, fast nu simmar jag inte längre.

  • Jag har varit hopprädd, fast jag har Flamingo att tacka för att jag fick mitt självförtroende tillbaka efter jag ramlade av på en tävlig och var rädd efter det.
  • Jag älskar mörker! Kan vara ute och springa min runda som går mitt ute i ingenstans utan lampor och inte vara ett dugg rädd!
  • Jag tycker om att vara ensam, även fast det är underbart att umgår med sina vänner så lider jag inte alls av att vara hemma helt själv en dag.
  • Jag kan vara väldig sur på morgonen, tycker synd om mina föräldrar att dom ska behöva stå ut med mig varje dag...
  • Jag försöker städa mitt rum en dag i veckan, men efter två dagar är det lika stökigt igen.
  • Jag älskar sommaren!
  • Tycker igentligen mycket bättre som att rida ponny än storhäst, har ju tyvärr växt ur nästan alla ponnyer nu.
  • Jag har aldrig gråtit till en film, inte ens titanic. Det sjukaste var när jag, Elin, Johanna och Anna var på bio och jag hör Elin snyfta och säga "Maria!! Kolla killen där framme han gråter" haha gulligt ;) Jag lovar att hela bion förutom jag grät...
  • Jag har konstaterat att det är ganska praktist att mitt efternamn börjar på Ö, för om någon letar efter mitt namn i en lista etc. så behöver jag bara säga att det står längst ner ;)



Sportlov!!

Nu är det efterlängtade lovet äntligen här! Inte en dag för tidigt kan jag lova. Dagen har jag tillbringat i skolan, förmodligen sista slöjdlektionen ever har vi haft, och lite andra lugna lektioner, film på både tyskan och SO:n och dansat på idrotten, rätt chill.

Efter skolan åkte vi till Strömsholm, fikade på markan med några klasskompisar. Trevligt värre! Efter det gick vi runt i Strömsholm ett tag (bland annat på internatets tomt haha) sen tog jag bussen hem. Får se vad jag hittar på nu, kanske kolla på en film, har velat se Abduction länge så den blir det nog.

See ya

Hoppträningen!

Jag vet att grundtempot är för lågt och att jag rider som en kratta, så ni behöver inte kommentera!
Kolla istället på guldponnyn!<3



/elin

Katy McAllister

Helt underbara låtar!













finns sjukt många bra, så braa!

/elin

Sammanfattning av veckan...

Har ju inte hunnit blogga pga, skola, hästar mm.

I söndags: hopptränade korall för hanna. jag red som en jäkla kratta medans ponnyn hoppade som en gud, ovanligt vis!

Tisdags: red korall barbacka ut i det fina vädret i skritt ca 30 min, därefter red jag lektion på henne. Översuperfina ponny!
Gick super mjukt och helt underbart hela lektionen , kan inte bli bättre!

Onsdag: red barbacka eftersom hon hade gått rätt hårt :) kjobbade mycket bakdelsvändningar och skänkel vikning. Släppte verkligen och bar sig själv, härligt resultat!

Idag: shoppat och myst med systra mi på stan, nu kollar jag på Top Model sverige, missade ett avsnitt...
Ska även redigera ihop en film lite snabbt innan jag ska sova :) så det blir film från hoppningen!

Kan även passa på att säga att det blev översvämning i stallet igår kväll....


mindre mysigt....

UTERITT!


fina fina fina!


världens bästa ponny och världens bästa väder!

/elin

Shopping!

Shoppade lite på gina!


299 :-


149 :-



299 :-



299 :-



älskade sminkbortagning <3

39 :-

/elin


Onsdag!

Idag är det onsdag, vilket betyder sluta tidigt, 13.15! Ska in till stan och hälsa på syster en stund och sedan blir det förmodligen Sterk. Sitter i skolan just nu, och biologi börjar när som helst, så hinner inte skriva så mycket mer, men jag bloggar mer senare! :D Hela vägen till skolan idag var det skridskobana, verkligen is överallt, och där man trodde att det var asfalt hade det regnat och fryst, så det var en lifsfarlig promenad till skolan idag vill jag lova, det var ett under att jag inte ramlade haha.

Ungefär såhär isigt var det ;)


Tandläkaren nästa!

Jag är i skolan just nu, men snart kommer mamma och hämtar mig och då bär det av mot tandläkaren och sedan sjukgymnasten. Det kommer nog inte hända så mycket mer intressant än så idag. Plugg och förmodligen en springtur ska jag försöka klämma in ikväll också. :D Så uppdateringen blir nog inte den bästa men det får ni stå ut med.

Sötaste Flams!


Dagens ridpass: Lancelot

Idag red jag Lancelot, och guud så fin han var. Framme för skänkeln redan från början så jag kunde börja jobba honom på en gång i stället för att det tar en stund att hitta framåtbjudningen ordentligt. Vi gjorde en bomövning med sicksack längs långsidan så man fick tänka på att vända och verkligen få med dig hela hästen, och avslutade med galoppbommar på hörnlinjerna på slutet. Och han kändes riktigt pigg och fräch, blev nästan lite för taggad i galoppen i slutet hehe. Men det känns super till hoppningen nästa gång! Fina prinsen, helt klart bäst är han!



Just like the seasons change, winter into spring...

Började dagen med att försova mig en timme, inte bra. Men jag hann till skolan och pinade mig igenom en dag med fruktansvärd spänningshuvudvärk. När jag kom hem tog jag alvedon och stack till Sterk, och då blev genast humöret bättre. Fixade Roberto och myste lite med honom, och sedan red jag lektion som gick riktigt bra! Skriver om det senare. Hittade förövrigt en sjukt snygg HV-polo väst på Glada Hästen i lördags, höst upp på önskelistan just nu vill jag lova! Svart, glansig med turkosa detaljer. To die for var den verkligen!

Nu ska jag duscha och läsa klart i svenskaboken och sedan sova, så att jag inte försover mig imorrn igen ;)

Såhär såg vägen från bussen ut idag, mindre roligt... Skridskobana hela vägen.


Kalas & årsmöte!

Ursäktar dagens dåliga uppdatering, men har helt enkelt haft andra saker för mig.

Sov till 11 typ, sen gick jag upp och fixade mig, sen åkte vi till syster och efter det så var det DUS årsmöte. Jag sitter inte med i DUS men jag och Elin gick i alla fall, och nu är vi tydligen med i DUS valberedning ;) Nu ska jag städa mitt rum och sen sova, imorrn ska jag rida så då blir det ett ridpass att skriva om sen.

hoppträning next!

Sitter i stallet och ska snart gå och ta in korall :) klockan ett ska hon in, ryktas och göras fin, för klockan två är det hoppträning!
Jag har varit duktig och mockat och gjort allt innan så det går nog fort!

Efter hoppträningen ska jag på DUS årsmöte med maria, skojsigt värre!

slänger in en bild på hjärtat <3



/elin

Ponnybus!




















Tiden går fort när man har roligt!

Den här lördagen bara rusade iväg känner jag, har bara varit hemma typ tre timmar på morgonen och så kom jag hem nu. Var hos syster och en kusin, och sedan tillbringades kvällen hos Lisa som har fyllt år, mycket skratt, och galna lekar och trevligt folk bjöds det på, behövde verkligen en sådan kväll!

Nu ska jag sova så jag är pigg till imorrn, nästa födelsedagsfirande står på tur och sedan DUS årsmöte! Ska även hinna klämma in lite biologiplugg där någonstans också, men det löser sig ;)

cause no one knows you like I do, they don´t see you like I do baby ♥


If there's love just feel it, if there's life we'll see it ♥


Världens bästa Zingo Z

Känns som om jag inte har snackat så mycket om zingo på ett tag usch va hemskt!

Zingo är den bästa ponnyn i universum. Spelar ingen roll hur fel man kommer, han hoppar allt! Zingo har ett hjärta som ingen annan ponny har, ett hjärta av guld!
lägger upp lite bilder på finaste guld ponnyn <3













/elin

Snacka om att ångra sig...

fytusan vad vinden sved! red mer än hälften av vägen och sen på vägen hem var det heelt hemskt!
vinden sved på kinderna, snön eller blasket träffade kinderna så hårt att det gjorde ont, men vad gör man inte för en överlycklig korall?

gud va hon njöt!


fina ponnyn förra veckan <3

/elin

What doesn't kill you makes you stronger!

Saknar att hoppa på min prins! Och saknar sommaren!





Topp 5 låtar!

Gör som Elin och gör ett inlägg med mina topp 5 låtar!
1.



2.


3.


4.


5.



Hoppträning!

Igår var det som Elin redan har sagt hoppträning! Vi hade slagit ihop storhäst och ponnygruppen eftersom Erica var sjuk. Jag hade Anna, precis som förra gången och det gick bättre den här gången.

I framridningen kom jag åt henne mycket bättre, det fanns mycket plats för henne att röra sig på och man kunde rida på stora böjda spår och ställa igenom ordentligt, jag flyttade mycket och gjorde övergångar.

Vi började hoppa fram på en studs, och det gick väl lite sådär, hon blev lite förvånad att det var flera hinder på rad, men efter ett tag fukade det också.

När vi sedan skulle hoppa på volt så fick hon lite taskig galopp, och det blev liksom lite platt fall och kråkhopp i början, Hanna trodde att det kunde bero på att hon gått så mycket ponnylektioner och då måste hon bromsa hela tiden eftersom hon är liten storhäst, för att hon är absolut inte seg, men blev lite springig. Men tillslut satt det med när vi fick upp farten!

Jag är hyfsat nöjd med min ridning också med tanke på att det vara andra gången jag red henne.


Lördag!

Godmorgon världen, har precis gått upp och ska snart fixa lite frukost. Är nästan inte hemma på hela dan, men jag har fixat tidsinställa för hela dagen så att ni har nått att läsa! Jag ska i alla fall snart vidare till min syster, och sedan fira min kusin i stan. Sedan hem till Lisa på kvällen.  Kul kul :D Kommer bli en bra dag känns det som! Och håll utkik här på bloggen det kommer upp fler inlägg under dagen!



Dressyr film!


Känns som om det bara fanns hoppfilmer, så nu kommer en dressyrfilm på korall!:)

/ elin

Morgondagen...

I morgon ringer larmet 10.00, 11 bär det av mot stallet :) sandra johanna och jag ska rida ut, mysigt!
tänker rida korall barbacka eftersom vi hoppade igår och ska hoppa på söndag ;)

tyvärr blev det ingen film.. men på söndag blir det! jag LOVAR!:)
+ om ni kommenterar att ni vill ha en video blogg från uteritten i morgon blir det av, annars skiter vi it ;)


kan ju inte göra annat än att älska henne?

/elin

Hoppträning!

Hoppade somsagt lilla hjärtat korall idag :) gick super bra! här kommer en fin paint bild på övningen, haha as vacker...


kul övning!:)

kram kram elin!

Stallet neeext!

Sitter på bussen med Julia och Rebecka påväg till stallet. Ska rykta lite på korallen och sedan hoppträna! Emelie ska filma så det kommer upp en sen :)
Lägger upp en bild få fina korall som föl, tack olivia för bilderna!
Skriver mer ikväll! / elin


Skärpning Elin!

Nu SKA jag skärpa mig.. måste blogga ju!

I tisdags red jag Dollar och Korall :) Dollar, en kolsvart dressyrponny på 11 år! Världens finaste och duktigaste dressyrponny, lovar! Tränade mycket skännkelvikning, förvänd galopp osv :) super kul, även om den är piggelin ;)

Red Korallen i hoppsadel, tränade lite bommar och galopp sträckor! superskoj! tyvärr fick jag inte igenom henne helt, liten besvikelse men hon hade ju gått hårt dagarna innan , kan va ngt sånt..

I går va jag i stallet, pussade på prinsessan och putsade hennes dressyrträns och dressyrsadelgjorden och hoppgjorden:)

I dag ska jag plugga lite, sen åka med bästa Tove till strömsholm på kurs! Även maria ska dit sen , mysigt värre!<3

På fredag kanske jag ska rida korall. Jag har iaf hoppträning på kvällen :) Sen på lördag och frammåt en heeel vecka har jag korall själv, blir lite blandat , dressyr, rida ut och hoppträningar! Super skoj!

Har även fått kontakt med koralls gammla gammla ägare Olivia :) super kul det mä!

Nu ska jag åka till skolan, skriver mer ikväll om hur kursen va!

kramis :)


kommer även upp en trav/galopp film på korall i morgon! Håll utkik!:)

Gymnasieval-check!

Nu har jag nyss varit hos vår SYV och bekreftat mitt gymnasieval, samhällskunskap med profil juridik på carlforska blev det till slut. Jag vill ju bli polis så det passar nog bra :D. Nu ska jag snart gå och äta lunch, ett inlägg om juniorspecialen igår kommer nog också upp ikväll. Och sedan rider jag ju lektion ikväll också :D

Foton!

Nu sitter jag och kollar på ponnyakuten.. haha!

Här kommer några bilder från fotodagen med Korall <3
















haha va tvungen...


finaste ponnyn!





så det får räcka för ikväll!

ha det bra! kram elin :)

Emmy Jarmelid ♥

Detta inlägg är tillängnat till Emmy!

Världens bästa emmy, det finns ingen som du!
Du finns alltid ett samtal bort, vad som än händer finns jag alltid här och jag sviker dig ALDRIG!

Vi kan prata om allt, som systrar! Inga ord beskriver vad jag känner för dig.
Kan man ha en bättre vän? - svar nej, du är så grymt underbar!
Vi har våra depp perioder, men vi klarar det ju tillsammans!
Utan dig är jag ingen!



Kärleken övervinner allt...right emmy?

/ elin


dressyrpasset!

Slutade 12.05 idag, åkte till Krallen typ klockan tre :) Red igenom henne i skritten, ren odlade hjälperna och ställde igenom henne i båda varven.

Gick på åttvolt och flyttade ut bakdelen, väldigt fin ponny!

Lät henne galoppera på i galoppen, hade heeela ridhuset ;) älskar verkligen fart! Kommer nog film senare ikväll eller i morgon förmiddag innan jag åker till maria <3

bilden är tagen uppifrån, jag ser ut som en flagggstång...

 

/elin <3


Brandlarm...

Jag sitter i skolan just nu och har rast, det blev brandlarm på idrotten så vi stod ute i 15 minusgrader i jympakläder, inte skönt kan jag säga. Och jag hade inga skor...

Nu öppnar SO-läraren dörren till klassrummet, bloggar senare :D

Andra nationella - check!

Idag har jag, och alla nior i hela sverige (tror jag) skrivit nationella tre timmars uppsatsen. Jag hade typ förberett mig på världens undergång och att jag skulle kunna sitta still en timme MAX! Men efter två timmar så satt jag fortfarande still snällt på min stol, skrev, lyssnade på musik och åt mina vindruvor. Inte ens skrivkramp fick jag, hm skumt... Två sidor hade jag lyckats få ihop när det var renskrivet och klart, och jag är hyfsat nöjd med innehållet. Inget MVG kanske, men jag känner mig ändå nöjd.

Helgen kommer bli riktigt nice också, imorrn ska jag och min kusin sova hos syster, och på lördag tar jag med mig Elin hem till Kolbäck och så ska vi har filmkväll och på söndag blir det juniorspecialen på morgonen och kl 14.00 har Sterkus årsmöte! Ingen rast, ingen ro fast en sovmorgon lyckas jag klämma in i alla fall :D

topp 5 låtarna...











älskart!


förlåt...

förlåt att jag inte har bloggat på mer än en vecka! fy skämms...

lite personliga problem men hoppas det löser sig snart..

Jag har iaf ridit korall rätt mycket. I lördags tränade vi på galopp i ridhuset ;) själva i stora.. hah! lät henne galoppera på i sin takt och efter ca 5 min frustade hon som en galning! överlycklig ponny där! världens sötaste!

I tisdags red jag privat träning för erica, jobbade mycket på åttvolter och skritt och flytta undan ifall hon blir stark.
Tillslut kunde vi galoppera och hålla formen utan att jag "br" runt henne! stor lycka, finns ingen bättre ponny :)

Hoppade även en 6 åring vid namn Laura på hoppningen, gick super! Super fin ponny det där! Helt kääär...

Idag har vi haft nationella proven, gick helt okej..

Nu kollar jag på Pretty Little Liars och chillar :)

Kommer snart upp mina topp 5 låtar!

Håll utkik!


jag :)

/elin

Riktiga vänner är svåra att hitta, men jag hade turen att hitta den bästa av dem alla ♥

Slutade tidigt från skolan idag, 13.15 som alltid på onsdagar. Så jag begav mig in mot storstaden Västerås för lite shopping med Elin. Först irrade vi runt och letade efter nån plats att fika på och hamnade till slut på subway. Efter det gick vi i lite affärer och jag köpte två par jeans och nagellack på cubus, fyndade en västa för 199kr på accent, och body butter på the body shop, sedan jag tog 17.35 tåget hem. En riktigt mysig eftermiddag blev det i alla fall, du är guld värd Elin<3

Sedan hoppade jag in en snabbis på hemköp, där det för övrigt var sjukt mycket folk, i kolbäck liksom!? Men jag handlade naturgodis, vindruvor och dricka till nationella i morgon, vi ska skriva en uppsats i tre timmar, så man får har godis med sig. Vi får hoppas att jag överlever, och inte får nåt sammanbrott för att jag inte kan sitta still hehe. Vi slutar efter uppsatsen i alla fall, skönt det!

Nu ska jag sova så att jag är utvilad imorrn, kram :D


Best friends forever<3 (charmig bild, jag vet...)


<3

No one is afraid of heights, they are afraid of the fall.
No one is afraid of the dark, they are afraid of what's in it.

Första hoppträningen, kommer ihåg att jag verkligen undrade vad jag gett mig in på här...


Måndagens ridning.

Igår var det dags för ridlektion igen, hästarna hade vilat i söndags så de var lite pigga!

Jag red Efendi, och det gick väl sådär, han kändes lite stel och ville gärna springa ifrån mig, men det blev bättre mot slutet när jag fick mer koll på yttersidan som gärna ville vara överallt ungefär... I galoppen kändes han riktigt fin i alla fall, och jag tycker att han är lättare att jobba i galopp än trav. Vi hade vikarie, men det funkade bra ändå. Vi jobbade med lite skänkelvikningar och tio-metersvolter.

Men hyfsat nöjd med min ridning i alla fall, vet att jag också kunde ha gjort bättre ifrån mig. Jag red Efendi ganska mycket när Lancelot var halt, och jag red honom även för Marianne några gånger, och några gånger gick det riktigt bra, när man hittar knapparna är han riktigt fin!
Är riktigt taggad till Marianne-träningen på söndag, hoppas jag får Lancelot! :D

Kram

Im Free!!

Jag haft en hyfsat lugn eftermiddag, var typ helt däckad efter sjukgymnasten, men bättre blir jag i alla fall och det är huvudsaken!

En sak som jag insåg är att jag inte har ett enda förberett prov inplanerat de närmaste två veckorna. Nationella räknar jag inte eftersom man inte behöver förbereda sig till dem. Men riktigt skönt, nu blir det mer tid över till annat, stallet och bloggen bland annat, nice!

Nu ska jag kolla på house! Hare bra!







Första nationella - check!

Nu har jag skrivit klart det första nationella provet i nian, och det gick ganska bra också, efter det så gjorde jag ett SO- förhör också, känns som att turen är på min sida idag. I eftermiddag ska jag förmodligen till Sterk och fixa med Roberto, om jag hinner, ska till sjukgymnasten först.

Senare kommer det upp en litet inlägg om ridningen igår, så håll utkik!


Lugn dag...

Godmorgon världen!!
Idag blir det en lugn och skön dag! Först skola, slutar hyfsat tidigt, och sedan vidare till sjukgymnasten. Har haft en del problmem med nacken den här veckan så det var väldigt passande. Sedan blir det lugn kväll, kanske lite plugg, men har typ inga läxor nu, så det är skönt! :D

Här kommer lite this/that också!

tretorn/bocaj stövlar

kaffe/varm choklad
cola/fanta
facebook/blogg
blogg/instagram
Justin Bieber/One Direction
spotify/youtube
högklackat/converse
mössa/pannband




Svar på frågestunden del 2!

Visst är jag bäst i vääärlden? Tänk efter själv Rebecka så inser du att så är nog inte fallet ;)
Favorit färg? Turkos!!
Bästa ridmärket?? KL, HV polo!
Favorit ras på ponny? Ingen speciell, men den får gärna vara lite grövre ;)
Favorit färg på ponny/häst?? Skimmelskäck

Något sjukt knäppt som ni gjort??
Har gjort för många knäppa saker ;)
Va använder ni för parfym?? Just nu HM, billigt och bra ;)
Va änvänder ni för shampo?? Tressemé tror jag det stavas ;) eller gliss
Bästa drickan?? Päronsoda!
Favorit glass?? magnum Strawberry white!
Liten eller stor handduk efter ni duschat? Stor
Favorit tidning häst? Ridsport

Favorit tidning allmänt?
(typ solo, veckorevyn osv..) Läser typ aldrig tidningar.
Va har ni för data? Lenovo think pad
Vil ni gifta er? Är ju redan gift med Elin ;D
Snyggaste kändis killen? Hm, Ian Sommerhalder, Paul Wesly tror jag ;)
Snyggaste kändis tjejen? Ehh, ingen speciell.
Bästa kända ryttaren? RGB, Edward Gaal
Eran idol?? har ingen
Favorit smak på tuggumi?? Mint
Stora eller små snöflingor?? Små
Bästa film?? Dear John <3

This Or That..
ponny/häst
privathäst/ridskolehäst
system/digital kamera
kompisar/hästar - båda, skulle inte klara mig utan varken hästar eller vänner <3
hoppning/dressyr
stor oskön säng/liten skön
stövlar/chaps
smink/inge smink
lång/kort kille - lagom ;)
syster/bror
klädaffär/skoaffär
tv/data
data/mobil
choklad/lakrits
vinter/sommar
hööks/gladahästen
chips/godis
kompis/pojkvän- både och helst ;)
gina/hm
kingsland/hv polo
platt/lockigt hår på killar- fast igentligen spelar det ingen roll ;)


Ledig eftermiddag!

Hellojsan allihopa!
Idag slutade jag skolan runt ett, och den här eftermiddagen har jag gjort absolut ingenting! Kändes väldigt välbehövligt då mycket av min tid har gått åt till plugg och stall och jag har lite för många tankar som snurrar i mitt huvud, så för att hålla kvar motivationen så tog jag en vilodag helt enkelt! Jag har kollat på lite serier, lyssnat på musik fixat med bloggen osv. En riktigt nice eftermiddag!



Nu tänkte jag bege mig på en liten springtur såhär på kvällskvisten och sedan sova, så att jag är utvilad imorrn för en gångs skull.

Det här är en av sakerna jag roat mig med på eftermiddag, riktigt grym tjej! www.annaellinor.devote.se

Ha det bra!

This/That

Ponny/häst
privathäst/ridskolehäst
system/digital kamera
kompisar/hästar - båda, skulle inte klara mig utan varken hästar eller vänner <3
hoppning/dressyr
stor oskön säng/liten skön
stövlar/chaps
smink/inge smink
lång/kort kille - lagom ;)
syster/bror
klädaffär/skoaffär
tv/data
data/mobil
choklad/lakrits
vinter/sommar
hööks/gladahästen
chips/godis
kompis/pojkvän- både och helst ;)
gina/hm
kingsland/hv polo
platt/lockigt hår på killar- fast igentligen spelar det ingen roll ;)
tretorn/bocaj stövlar
kaffe/varm choklad
cola/fanta
facebook/blogg
blogg/instagram
Justin Bieber/One Direction
spotify/youtube
högklackat/converse
mössa/pannband

Svar!

Här kommer en del av mina svar på frågestunden!

Hur gammal är du? : 15, 16 i sep.
vad heter du i mellan namn? Eva och Lisa...
vad skulle du heta om du vart en kille? har aldrig tänk på det men kanske Marcus?
vad hette/heter din första häst? Har haft en på heltidsfoder, och en nu som hela släkten har.

hur många hästar har du haft? 2
vad heter de? Lilleskutt och Aztec Prince
gillar du godis? gillar nej? älskar jaa!


ditt favorit ridmärke?
Kingsland, Hv-polo,schockemöhle och whitaker :)

hur många unika besökare har du dagligen? haha för få?...
hur gammal är din häst? Korall född, 97 zingo med.
har du några syskon? Yes

Långt eller kort hår? oftast långt :)
Brunt eller svart läder? älskar brunt på skimmlar, skäckar och svarta hästar, annars svart.
du en pojkvänn? nej

Brukar du sminka dig? Ja
Vilket är ditt favorit ämne i skolan? So
Är jag bäst? inte efter mig!;)
Gillar du spotify? Ja

Hatar du nya facebook precis som jag? nej inte så värst..
Ska du lägga av med facebook när tidslinjen börjar? Nej jag valde den själv.
Gillar du skräck filmer? ja

Har du eget stall? Rider på ridskola
Hur trivs du i ditt stall? Super!
Vilka hästar står i ditt stall? Alla ridskolehästarna i ett stall och privat i ett stall :)




Marias svar!!


Här kommer första delen av mina svar från frågestunden!

Hur gammal är du?
: 15, snart 16

vad heter du i mellan namn? Fredrika...
vad skulle du heta om du vart en kille? Oscar
vad hette/heter din första häst? Har aldrig haft egen.
hur många hästar har du haft? Ingen
gillar du godis? Inte så mycket
ditt favorit ridmärke? Kingsland, Hv-polo

hur många unika besökare har du dagligen? inte så många haha ;)
hur gammal är din häst? Lanc är född 1996.
har du några syskon? Yes
Långt eller kort hår? Beror väl på vad man passar i ;)
Brunt eller svart läder? Brunt! Om det passar hästen ;)
Har du en pojkvänn? nej
Brukar du sminka dig? Ja
Vilket är ditt favorit ämne i skolan? So
Är jag bäst? känner dig inte ;)
Gillar du spotify? Ja
Hatar du nya facebook precis som jag? Haha, jaa.
Ska du lägga av med facebook när tidslinjen börjar? nej, jag får anpassa mig ;)
Gillar du skräck filmer? Nej!
Har du eget stall? Rider på ridskola.
Hur trivs du i ditt stall? Super!
Vilka hästar står i ditt stall? Ridskolehästarna ;D Och privathästarna i privatstallet!




Ska försöka!

Idag ska jag försöka rida korall!

Kommentera om ni vill ha film!


jag och frugan :*

elin

Har jag glömt?

Jag tror jag har glömt att berätta om den stora bruna hästen på headern? - Ifall jag redan har berättat så kommer det en liten fördjupning här!

Power Dream "Drutten" född 2007.

Drutten ägs av min moster, som köpte honom för ca ett år sen från Stall Grevagården. Drutten är Lett. Import och renrasigt Lettiskt Halvblod.
Han är ca 180 i mkh men vääärldens mest sociala häst! Man får kappt vara ifred ;)

Han rids och longeras regelbundet och löshoppar. Förra ägarna hoppade ca 50 cm på honom, och nu har moster + min ridlärare börjat hoppa igång honom lite smått. Han tycker det är super kul!

Varför har jag honom på headern då? - Jo för att jag red honom när han stod på STERK, nu är han uppstallad hemma hos moster. Nu har han fått för sig att bocka då och då, så mamma tycker det blir säkrast att vi rider honom igen efter hans "tonårsperiod" vilket blir bra ;)

Här kommer några bilder på sötnosen!



syster rider, hon är ca 175 cm!


vänster: maria och azze, 69 cm. höger: jag och drutten, 180 cm....


litet huvud...


första gången jag satt på honom, sterk -11.


jag och hestis!

/elin

RSS 2.0